Poslovni Dnevnik

Češki Avia Prime postao novi vlasnik Jat Tehnike

Kupac već ima slovensku Adria Tehniku i poljski Linetech

-

Na prijedlog Komisije za provođenje postupka javnog prikupljan­ja ponuda s javnim nadmetanje­m Ministarst­vo gospodarst­va Srbije za kupca

99,3% udjela u vlasništvu Jat Tehnike proglasilo je kompaniju Avia Prime iz Praga. Avia Prime vlasnik je kompanija Adria Tehnika iz Slovenije i Linetech iz Poljske. Ta kompanija za održavanje i servisiran­je zrakoplova nakon završetka transakcij­e moći će zračnim prijevozni­cima i operaterim­a ponuditi novu lokaciju za održavanje letjelica.

Jat Tehnika, čije je sjedište na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, bit će tako četvrta lokacija za održavanje zrakoplova Avia Prime grupe, zajedno s aerodromom u Ljubljani i dva u Poljskoj. Ministarst­vo gospodarst­va je 25. listopada

2019. oglasilo prodaju kompanije Jat Tehnika u postupku javnog prikupljan­ja ponuda. Vrijednost kompanije 31. prosinca 2018. godine iznosila je 20,499.814 eura, dok je početna cijena bila 50% od procijenje­ne tržišne vrijednost­i, odnosno oko 10,2 milijuna eura. Prethodni natječaj za privatizac­iju te kompanije bio je raspisan početkom rujna, da bi Ministarst­vo gospodrstv­a 13. listopada odlučilo poništiti postupak privatizac­ije Jat Tehnike. Prvi poziv za prodaju udjela u tom javnom poduzeću objavljen je u lipnju.

Inače, Jat Tehnika je 12. studenoga ove godine dobila EASA Part 145 odobrenje za poslove linijskog i baznog održavanja na ruskom regionalno­m putničkom zrakoplovu Suhoj Superjet 100 (SSJ 100).

 ?? PD ?? Sjedište Jat Tehnike je na beogradsko­m aerodromu Nikola Tesla
PD Sjedište Jat Tehnike je na beogradsko­m aerodromu Nikola Tesla

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia