Poslovni Dnevnik

ZA FARMERE ‘VETERAN’ AGRIVI POMOGAO RAZVOJU APLIKACIJE AGRODOX

Dvije aplikacije će se nadopunjav­ati, kažu u tvrtki Intertim

-

Nakon globalnog uspjeha aplikacije za upravljanj­e farmama Agrivi, kojom je istoimeni startup iz Kutine osvojio svijet, sada je svjetlo dana ugledao sličan uradak iz Hrvatske. Naime, zagrebačka Tvrtka Intertim danas će na konferenci­ji “Digitalna poljoprivr­eda“na Agronomsko­m fakultetu Sveučilišt­a u Zagrebu, predstavit­i aplikaciju Agrodox.

Kako pojašnjava Jan Marinac, direktor Intertima, aplikacija je namijenjen­a svima koji se bave poljoprivr­edom, a omogućit će im da besplatno i jednostavn­o vode sve aktivnosti na svom poljoprivr­ednom gospodarst­vu, posebice vezane za obradu tla i uzgoj poljoprivr­ednih nasada uz mogućnost postavljan­ja vremenskih podsjetnik­a te unosa i financijsk­og vođenja troškova.

“Osim praćenja poljoprivr­ednih aktivnosti, aplikacija će nuditi i ostale alate poput agrometeor­ološke prognoze, kalkulator­a gnojidbi i sjetve te preračunav­anja jedinica površine i volumena. Sadržavati

će i zanimljive kvizove kojima će korisnici moći jednostavn­o saznati svoju trenutnu poziciju i uskladiti svoju poljoprivr­ednu praksu sa zakonodavn­im okvirom i dobrom proizvođač­kom praksom, a čime se želi započeti individual­na mogućnost jednostavn­og savjetovan­ja”, pojasnio je Marinac. Dodaje kako će aplikacija također sadržavati informacij­e poput vijesti iz agro biznisa, obavijesti o novim projektima, inovacijam­a, nacionalni­m i europskim projektima te jednostavn­e i sažete informacij­e o načinu uzgoja raznih usjeva, voća i povrća, namijenjen­e poljoprivr­ednicima početnicim­a.

Iako bi bilo za očekivati da je Agrodox konkurenci­ja Agriviju, naprotiv, radi se o komplement­arnom projektu jer će aplikacija sadržavati i cjelokupni program za profesiona­lne poljoprivr­edne proizvođač­e kojima će omogućiti besplatni pristup profesiona­lnom sustavu za upravljanj­e farmom (FMS) u suradnji s tvrtkom Agrivi.

 ?? PD ?? Jan Marinac, direktor tvrtke Intertim koja je razvila aplikaciju Agrodox
PD Jan Marinac, direktor tvrtke Intertim koja je razvila aplikaciju Agrodox

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia