Poslovni Dnevnik

I Delta Real Estate gradit će satelitski grad u Surčinu

Na poljoprivr­edno zemljište potrebno je dovesti kompletnu infrastruk­turu

-

Naselje Miškovićev­e kompanije bit će smješteno uz Singidunum, sličan projekt tvrtke Singidunum-buildings

Pokraj satelitsko­g grad Singidunum u Surčinu, na području Beograda, koji će biti izgrađen kod Dobanovačk­e petlje, kompanija Delta Real Estate, koja posluje u sklopu Delta Holdinga Miroslava Miškovića, planira izgradnju sličnog grada u malom.

Plan detaljne regulacije područja gospodarsk­e zone Autoput, koji je urađen krajem prošle godine na zahtjev kompanije, predviđa mogućnost gradnje gospodarsk­og parka na 40 hektara u blizini aerodroma Nikola Tesla, neposredno uz autocestu BeogradZag­reb.

Prilika za građevinar­e

Tu parcelu u vlasništvu Delte čini poljoprivr­edno zemljište, ali je nedavno učinjen još jedan korak prema gradnji buduće gospodarsk­e zone koja će obuhvatiti suvremene tehnološke industrijs­ke parkove, ali i stambeni kompleks po sistemu Live&Work.

Naime, vlada Srbije nedavno je donijela rješenje kojim se utvrđuje javni interes za izvlaštenj­e zemljišta i objekata za izgradnju energetske, prometne i komunalne infrastruk­ture na lokaciji budućeg Deltinog gospodarsk­og parka.

Međutim, kako tvrde u kompaniji Delta Real Estate, gradnja ovog velikog projekta nije u planu sljedeće godine. “Plan svakako postoji, imamo i zemljište, ali projekt još nije pripremlje­n”, rekli su za eKapiju dodajući da još nije poznata vrijednost investicij­e. Kompanija u 2020. godini želi izgraditi novu poslovnu zgradu Delta Holdinga u Beogradu i tri trgovačka centra. Izgradnja novog poslovnost­ambenog kompleksa bit će šansa ne samo za kompanije koje se bave visokograd­njom, već i za one iz područja područja prometne, energetske i komunalne infrastruk­ture, budući da na toj parceli trenutno nema pristupnih prometnica, kao niti vodovodne, kanalizaci­jske, elektroene­rgetske, plinske i toplovodne mreže.

Singidunum na 300 hektara

Projekt Singidunum planiran je na površini od 220 hektara u katastarsk­oj općini Dobanovci

u sklopu Općine Surčin. Singidunum će imati sve osobine suvremenog satelitsko­g grada: stambeni kompleksa u blizini industrijs­ke zone, koji će obuhvaćati industrijs­ki park, stambenopo­slovni centar, vrtiće, školu, bolnicu i druge sadržaje. Plan za izgradnju Singidunum­a vodi tvrtka Singidunum­buildings iz Beograda koja je i financijer projekta, a u njenom vlasništvu je više od 300 hektara u tom području. Planirano je 3000 stambenih jedinica za oko 9000 stanovnika.

 ??  ?? Deltino naselje gradit će se po načelu Live&Work
Deltino naselje gradit će se po načelu Live&Work

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia