Poslovni Dnevnik

Stipendist­i Rockwool Adriatica osim novca dobivaju praksu u tvrtki, a smiješi im se i posao

-

Utvornici kamene vune Rockwool Adriatic u Pićnu održana je svečanost potpisivan­ja osam ugovora o stipendira­nju, od čega šest studentski­h i dva za srednjoško­lce. U uvodnom dijelu svečanosti, direktor tvornice Aleks Fonović se osvrnuo na poslovnu 2019., istaknuvši kako je ove godine tvrtka postigla poslovne rezultate na razini prošle, 2018. , a koja je inače bila rekordna godina..

Istaknuo je dvije velike ovogodišnj­e investicij­e od više od 2,3 milijuna eura. “Po poslovnim rezultatim­a godina je bila rekordna, no mi se već sada pripremamo kako bismo odgovorili na još veće potrebe tržišta u 2020. godini”, rekao je.

Ove godine je riječ o već dvanaestoj generaciji u okviru projekta stipendira­nja Je li plava boja vaše latice. Svaki od šest studenata tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iznosu od 30.000 kuna, a svaki od učenika po 10.000 kuna.

I ovoj generaciji stipendist­a je osim financijsk­e potpore, omogućeno i obavljanje plaćene dvomjesečn­e prakse ili u tvornici ili u zagrebačko­m uredu te dobivaju i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja.

“Dosad smo u 12 godina, uključuju i ovogodišnj­u generaciju stipendira­li 103 izuzetne mlade osobe. Investicij­om u te mlade ljude koji postižu jako dobre rezultate investiram­o ne samo u njihov osobni razvoj već u razvoj cijelog društva.

Nadamo se da uspijevamo u tome da budemo poticaj svim mladim ljudima da budu još bolji,” izjavila je tom prigodom Anđelka TotoOrmuž, voditeljic­a korporativ­nih poslova tvornice Rockwool Adriatic.

 ?? PD ?? Stipendije su dobili Danijela Damijani, Rok Lukšić, Petar Dundara, Erik Hrvatin, Nikolina Ljubičić, Nikola Perković, Natali Lanča i Marko Ivan Šumberac
PD Stipendije su dobili Danijela Damijani, Rok Lukšić, Petar Dundara, Erik Hrvatin, Nikolina Ljubičić, Nikola Perković, Natali Lanča i Marko Ivan Šumberac

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia