Poslovni Dnevnik

NOVA PRILIKA KONZUM SURAĐUJE S VIŠE OD 600 MANJIH DOBAVLJAČA

-

Konzum je još jednom raspisao natječaj “Najbolje iz Hrvatske” za uvrštenje proizvoda malih lokalnih proizvođač­a u njihovu maloprodaj­nu. Kako kažu iz najvećeg hrvatskog trgovačkog lanca, koji trenutno surađuje s više od 600 dobavljača iz Hrvatske i više od 3000 kooperanat­a, ovim će cjelogodiš­njim projektom dodatno ojačati veze s partnerima te pružiti podršku malim i velikim dobavljači­ma.

Uplanu im je kroz natječaj uložiti energiju i resurse u izbor novih lokalnih proizvođač­a, s ciljem dugoročnog plasmana njihovih proizvoda putem polica Konzuma do kupaca diljem Hrvatske. Selekcija će se obavljati u skladu s potrebama za proširenje­m asortimana u određenom segmentu, mogućnosti­ma proizvođač­a te željama i potrebama kupaca.

Iz Konzuma ističu da su vodeći partner domaćih proizvođač­a voća i povrća koji čine oko 80 posto njihovog ukupnog prometa te kategorije. Godišnje se u njihovim trgovinama proda preko 13.000 tona domaćeg svinjskog, junećeg i janjećeg pakiranog i rinfuznog mesa s time da je sva pakiran

a svinjetina isključivo domaćeg podrijetla. Uz to, jedini su trgovački lanac koji ima pravo koristiti oznake Mesa hrvatskih farmi na rinfuznom junećem i svinjskom mesu i Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi. Iznenađuje i podatak da se čak 70 posto prodane svježe morske i slatkovodn­e ribe osigurava kroz suradnju s vodećim domaćim ribarima i uzgajivači­ma.

 ?? PD ?? Konzum surađuje s više od 600 dobavljača
PD Konzum surađuje s više od 600 dobavljača

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia