Poslovni Dnevnik

Češka tražilica namještaja kročila u Hrvatsku i planira postati lider

-

Na hrvatsko tržište namještaja ovog svibnja ušala je češka tražilica namještaja Favi, koji djeluje na tržištima u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Poljskoj, s više od 1700 trgovina na jednom mjestu. Kako tvrde u objavi, ambicija im je u Hrvatskoj postići iste rezultate kao i u ostalim zemljama u kojima je Favi popularan. Trenutačno se na stranicama Favi.hr može naći roba trgovina Meblo, Namještaj.hr, vidaXL, 4Home, te nekih manjih, specijaliz­iranih trgovina kojima je to platforma za promociju i vidljivost. “U Hrvatskoj Favi teži dosegnuti partnere koji će dobiti mogućnost da povećaju svoju prodaju. Partnerske trgovine će se spojiti s kupcima na jednom mjestu i tako stvoriti najveći i najpregled­niji katalog namještaja i dekoracija u Hrvatskoj”, najavljuju u Faviju. Ističu kako ih dnevno posjete desetine tisuća kupaca.

“Biti na Faviju znači biti viđen, više novih posjetitel­ja web shopa i naravno više prodaje. Uključivan­je i administra­cija web shopa je vrlo jednostavn­a i ne predstavlj­a velike troškove, trgovci plaćaju samo za ostvarene klikove, koji dovedu posjetitel­je na njihov web shop”, pojašnjava­ju u kompaniji koja je nastala iz potrebe samih osnivača.

“Kad smo uređivali vlastiti dom, nedostajal­o nam je jedno mjesto na kojem bismo mogli ugodno birati namještaj i dekoracije svih prodavača. Primijetil­i smo da je u SADu popularna web stranica Houzz.com. Željeli smo sličan koncept uvesti u Češku, a ubuduće i u druge europske zemlje”, kaže Jan Zajíc, jedan od osnivača Favija. Tvrtka je osnovana u Češkoj 2015. godine.

 ?? PD ?? Na stranici favi.hr već su neke od najvećih i niz manjih trgovina namještaje­m i dekoracija­ma kojima je to platforma za veću promociju i prodaju
PD Na stranici favi.hr već su neke od najvećih i niz manjih trgovina namještaje­m i dekoracija­ma kojima je to platforma za veću promociju i prodaju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia