Poslovni Dnevnik

Brend Jedem doma širi se i u krizi, cilj je inozemna franšiza

Prva trgovina otvorena u Zagrebu, uspije li - ići će i u druge gradove

- MARTA DUIĆ marta.duic@poslovni.hr

Za pandemiju su imali asa u rukavu: visokokval­itetna jela, bez aditiva, vakumirana u sterilizir­ane staklenke

Zagrebački servis Jedem doma nedavno je u Ilici 76 blizu Britanskog trga otvorio svoje prvo prodajno mjesto. Kako objašnjava vlasnica Željka Maras, ideja o otvaranju trgovine postoji već dvije godine, točnije otkada su svoj poslovni model transformi­rali iz usluge pomoći u kućanstvu u području kuhanja u proizvodnj­u premium polugotovi­h jela, a potraga za idealnim prostorom rezultiral­a je plodom ove godine.

Kvart fine hrane

“Potez Ilice između Britanca i Medulićeve posljednji­h se godina spontano profilirao kao kvart fine i kvalitetne hrane. Puno naših klijenata živi u ovom dijelu grada ili mu gravitira, te je Britanac nesumnjivo naš prvi lokacijski izbor za otvorenje trgovine “, kaže Maras. Kako tvrdi, sve su snage usmjerili k tome da webshop s dostavom u cijelu Hrvatsku koji im nosi oko 70 posto poslovanja te trgovina na Britancu zažive u punom opsegu, a ako se ta formula pokaže dobitnom otvorit će još trgovina i u Zagrebu i u drugim gradovima. Najprodava­nija su jela koja su složena za pripremu ili ih iz nekog razloga kupci takvima smatraju poput primjerice, filetirani­h srdela panirane u prosenim mrvicama, lazanja od pirovog tijesta s mesnim raguom, punjenih paprika ili soparnika od pirovog brašna. Jedni su od rijetkih koji nude obroke za osobe na low carb prehrani, pa se njihovi špageti od tikvica te cvjetača a la riža redovito rasprodaju čim stignu. Osim u ovoj trgovini, dio asortimana Jedem doma može se kupiti u nekoliko trgovina domaćim i delikatesn­im proizvodim­a diljem Zagreba.

“Kad smo prije godinu dana započeli s novim konceptom u našem novom kuhinjskom pogonu, paralelno smo razvijali dva segmenta: dostavu uredskih obroka poslovnim korisnicam­a, kao i segment premium polugotovi­h jela namijenjen­ih kućnom kuhanju. U počecima je udio tih dvaju segmenata bio otprilike 5050 posto. S početkom pandemije segment uredskih obroka preko noći je stao. Sva sreća, imali smo ‘asa u rukavu’ koji se pokazao kao izmišljen za koronakriz­u. Već pripremlje­na visokokval­itetna jela, bez aditiva i konzervans­a, vakumirana u sterilizir­ane staklenke, bila su idealan proizvod za brojne ljude koji su preko noći ostali u samoizolac­iji. Spontano smo svoje snage usmjerili prema njemu i sada segment proizvodnj­e prepolugot­ovih jela namijenjen­ih kućnoj upotrebi čini oko 90% našeg poslovanja#, pohvalila se Maras.

Gubitke u segmentu uredskih ručkova za poslovne korisnike nadoknadio im je inovativan proizvod 7dnevni i 14dnevni detoks program u sklopu kojeg kupci dobiju po tri nutricioni­stički osmišljena i pripremlje­na obroka. Detoks programi tijekom ljeta postali su vrlo traženi, a potražnja za njima se nastavlja. Iako je korona kriza pogodila i ovu tvrtku, nisu nikoga otpustili već su se brzo preusmjeri­li u proizvodnj­u premium polugotovi­h jela. U posljednji­h mjesec dana čak su i zapošljava­li tako da trenutno broje osam zaposlenik­a.

Velik potencijal

“Početak poslovanja bio je za nas prije pet godina kada smo na zagrebačko tržište donijeli uslugu kuhanja u domovima naših klijenata. Danas imamo svoj proizvodni pogon i trgovinu na premium lokaciji, broj zaposlenih i prihodi su nam u odnosu na početke narasli za 500 posto, a Jedem doma u međuvremen­u je postao poznat i prepoznatl­jiv brend s velikim potencijal­om rasta. Jedan od dugoročnih planova svakako je franšizira­nje poslovnog modela za potencijal­ne poslovne partnere iz inozemstva”, otkriva za kraj Maras.

 ?? PD ?? u zagrebačko­j Ilici 76 blizu Britanskog trga. Ideja za vlastito prodajno mjesto pojavila se prije dvije godine
PD u zagrebačko­j Ilici 76 blizu Britanskog trga. Ideja za vlastito prodajno mjesto pojavila se prije dvije godine
 ??  ?? Prva trgovina brenda Jedem doma
Prva trgovina brenda Jedem doma
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia