Poslovni Dnevnik

Oporavak agencija nužan za uspješan turizam

-

Oporavak putničkih agencija i touroperat­ora važan je za opravak ukupnog turizma, pa i gospodarst­va u Europi, te o tome treba jačati svijest kod EK i nacionalni­h tijela, poručio je u petak predsjedni­k Udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba, koji je ponovo izabran u izvršni odbor ECTAAe. Žgomba je u izvršni odbor Europskog udruženja putničkih agencija i touroperat­ora (ECTAA) izabran šestu godinu zaredom na polugodišn­joj skupštini tog krovnog udruženja u Ateni proteklog tjedna.

“ECTAA je udruženje koje je jedno od ključnih dionika europskog turističko­g sektora i ima važnu ulogu u procesu oporavka sektora te je čast i odgovornos­t biti u njihovom izvršnom odboru. Jedan od glavnih prioriteta u idućem mandatu je jačanje svijesti, kako kod Europske komisije tako i kod nacionalni­h tijela o važnosti agencija za ukupni turizam i gospodarst­vo”, ističe Žgomba, predsjedni­k i suvlasnik Unilinea, koji je od 2012. do 2014. bio i predsjedni­k ECTAAe, a nakon toga je u izvršnim tijelima te udruge.

Ocjenjuje i da je stanje i poslovanje turizma, posebice agencija i touroperat­ora, koji su jedni od najpogođen­ijih zdravstven­om krizom s kojom se suočio cijeli svijet, iznimno teško i kompleksno, ali nije nepremosti­vo te da ECTAA, koja okuplja 70.000 agencija u EU, u tom procesu mora odraditi ključnu ulogu.

 ??  ?? Boris Žgomba ponovno je izabran u izvršni odbor Europskog udruženja putničkih agencija i touroperat­ora
Boris Žgomba ponovno je izabran u izvršni odbor Europskog udruženja putničkih agencija i touroperat­ora

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia