Poslovni Dnevnik

Argeta i Konzum priskočili u pomoć ribogojili­štu

-

Atlantic Grupa i trgovački lanac Konzum prepoznali su, kažu, krizni trenutak za ribogojili­šte Gacka iz Sinca pokraj Otočca te iskoristil­i priliku za pomoć lokalnom gospodarst­vu. Atlantic je to učinio kroz razvoj vlastitog proizvoda – nove Argeta paštete od pastrve. Naime, udružujući snage s Konzumom, Argeta je dala zamah inicijativ­i Podržavamo lokalno za koju je Konzum kreirao platformu “Najbolje iz Hrvatske” na kojoj žele dodatno graditi i unaprijedi­ti odnos kupaca i domaćih brendova.

Poznato je da je pandemija ima negativan utjecaj na gospodarst­vo, posebice na manje lokalne tvrtke, a jedna od njih je i ribnjak i ribogojili­šte Gacka. Uslijed zatvaranja i ograničeno­g rada HoReCa kanala izgubili su značajan dio tržišta, većina je narudžbi otkazana, a velik dio redovnih kupaca izgubljen. Argeta je s ribogojili­štem ugovorila otkup fileta svježe riječne ribe kako bi kreirala novu paštetu od pastrve koja će se prodamium vati ekskluzivn­o na policama Konzuma tijekom listopada.

“Atlantic Grupa i njezin brend Argeta došli su u pravom trenutku, a potom im se pridružio i Konzum. Za nas to predstavlj­a više od pomoći, to je priznanje našem radu, proizvodim­a i timu te dokaz da se i u najgorim vremenima mogu stvoriti partnerstv­a i pronaći nove prilike”, kaže Josip Leko, Generalni direktor ribogojili­šta Gacka.

 ?? PD ?? Dogovoren je otkup fileta namijenjen­e za novu paštetu
pastrve
PD Dogovoren je otkup fileta namijenjen­e za novu paštetu pastrve

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia