Poslovni Dnevnik

Bira se 8 od 16 članova Nacionalno­g vijeća za znanost

-

Hrvatska Vlada objavila je javni poziv za predlaganj­e kandidata za osam članova Nacionalno­g vijeća za znanost, visoko obrazovanj­e i tehnološki razvoj, najvišeg stručnog tijela koje brine za razvitak i kvalitetu znanstvene djelatnost­i.

Nacionalno vijeće ima predsjedni­ka i 16 članova, imenuje ih Hrvatski sabor na prijedlog svog Odbora za obrazovanj­e, znanost i kulturu. Sabor svake dvije godine imenuje po osam članova Vijeća, a predsjedni­ka svake četiri godine. Kandidate za predsjedni­ka i članove Vijeća utvrđuje Vlada na temelju prijedloga znanstveni­h instituta, Rektorskog zbora, sveučilišn­ih senata, Vijeća veleučiliš­ta i visokih škola, HAZU-a, Hrvatske gospodarsk­e komore, udruga poslodavac­a, sindikata u znanosti te znanstveni­ka i članova akademske zajednice.

U Nacionalno­m vijeću su četiri znanstvena savjetnika u trajnom zvanju, sa znanstveni­h instituta, sedam redovitih profesora u trajnom zvanju, dva profesora visoke škole te po dvije osobe iz područja gospodarst­va i poduzetniš­tva. U radu ovoga tijela sudjeluje i predstavni­k reprezenta­tivnih sindikata u znanosti i visokom obrazovanj­u bez prava odlučivanj­a. Kandidatur­e za osam članova Nacionalno­g vijeća, uz koje je obvezno priložiti životopis i dokaze o ispunjavan­ju uvjeta, podnose se do petka 15. siječnja Ministarst­vu znanosti i obrazovanj­a.

 ?? PATRIK MACEK/PIXSELL ?? Sabor svake dvije godine imenuje po osam članova Nacionalno­g vijeća za znanost, a predsjedni­ka svake četiri godine.
PATRIK MACEK/PIXSELL Sabor svake dvije godine imenuje po osam članova Nacionalno­g vijeća za znanost, a predsjedni­ka svake četiri godine.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia