Poslovni Dnevnik

Petar Matijević kupio autobusnu postaju u Novom Sadu za 2,2 mil. eura

-

Kompanija MAT-Real Estate, u većinskom vlasništvu srpskog poduzetnik­a Petra Matijevića, inače vlasnika Industrije mesa Matijević, kao i dvije poljoprivr­edne zadruge u Hrvatskoj, kupila je autobusnu postaju tvrtke ATP Vojvodina u Novom Sadu za 2,23 milijuna eura, objavio je portal 021.

Predstavni­ci kompanije MATReal Estate rekli su da će objekt vjerojatno dati u zakup nekoj tvrtki i da neće biti autobusna postaja.

Zgrada je izgrađena 2006. s namjerom da postane nova međugradsk­a autobusna postaja, ali taj projekt nikada nije zaživio. Prodaja omogućava da se isplati dio preostalih potraživan­ja, a vjerovnici čekaju još oko 14,5 milijuna eura.

Investitor Ilija Dević Privrednom sudu u Novom Sadu predao je prijedlog za povlačenje prodaje autobusne postaje, jer, kako je naveo, “nakon prethodne prodaje kupci nisu ušli u posjed jer je prodaja obavljena nezakonito i predmet je sudskog spora“. Kako je ranije izjavio, iako je imao svu potrebnu dokumentac­iju za izgradnju i rad nove autobusne postaje i servisnog centra, već 14 godina traju sudski sporovi “s ciljem da se ta investicij­a otme“.

Dević je u kupovinu ATP Vojvodina i gradnju nove autobusne postaje uložio oko 30 milijuna eura, a gradio je u dogovoru s Gradom Novim Sadom, ali Grad nije ispunio svoju obvezu.

 ??  ?? Vlasnik Industrije mesa Matijević zgradu neće koristiti za autobusni promet
Vlasnik Industrije mesa Matijević zgradu neće koristiti za autobusni promet

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia