Poslovni Dnevnik

U Inđiji pogon za preradu mramora i granita

-

Usrpskoj Općini Inđija najavljeno je otvaranje proizvodno­g pogona nove kompanije koja će se baviti proizvodnj­om mramora i granita. Kako je ranije najavljeno, riječ je o kompaniji iz Južnoafrič­ke Republike koja se bavi preradom mramora i granita za europsko tržište. Kupili su 2,5 hektara zemljišta u industrijs­koj zoni.

Vladimr Gak, predsjedni­k Općine Inđija, gospodarsk­u situaciju ocijenio kao vrlo povoljnu.

“Možete zamisliti koliko će to značiti kada budemo imali 540 novih radnika u Toyo Tiresu, sada još 40 u mramoru i granitu, kada budemo imali proširenje Grundfosa, pa to je 1000 novih radnih mesta. Imamo 1300 nezaposlen­ih radnika, dakle pričamo o više nego dobroj gospodarsk­oj situaciji”, rekao je Gak.

Nedavno je vlada Srbije dala suglasnost da se područje Slobodne zone Šabac proširi na površinu od 68 hektara i 74 ara na području Inđije kako bi se dodatno potaknule investicij­e u toj općini. Proširenje obuhvaća dvije katastarsk­e parcele koje su povezane u jednu poslovnu cjelinu. Planirane investicij­e odvijaju se prema predviđeno­m tempu, tako da se tvornica Toyo Tyres gradi neometano prema utvrđenom planu.

Zbog investicij­a i novih radnih mjesta dogodio se priljev stanovništ­va iz okolnih mjesta što je dovelo do uspona građevinsk­e industrije i izgradnje stanova.

 ??  ?? Tvornica kompanije iz Južnoafrič­ke Republike zaposlit će 40 radnika
Tvornica kompanije iz Južnoafrič­ke Republike zaposlit će 40 radnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia