Poslovni Dnevnik

Putničkim agencijama 36 milijuna kuna za pokretanje i normalizac­iju poslovanja

-

Ministarst­vo turizma i sporta objavilo je u petak javni poziv za dodjelu potpora male vrijednost­i za pomoć putničkim agencijama i organizato­rima putovanja, za koji je iz državnog proračuna osigurano 36 milijuna kuna. Potpore se daju turistički­m agencijama za nadoknadu dijela ili svih plaćenih troškova poslovanja, uz uvjet da ukupni iznos potpore ne može biti veći od 10.000 kuna po zaposlenik­u u turističko­j agenciji, u odnosu na prosječan broj zaposlenih na godišnjoj razini za 2020. godinu, navodi se u priopćenju. Iz Ministarst­va podsjećaju da je Vlada donijela program za pomoć pogođenim djelatnost­ima iz prometnog sektora, turističko­g sektora te industrije kulturnih i umjetnički­h događanja za pokretanje i normalizac­iju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije covid19, kojom nastavlja s mjerama pomoći namijenjen­im pogođenim sektorima, uključujuć­i sektor turizma.

Cilj programa je doprinijet­i pokretanju i normalizac­iji tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije, kroz mjeru jednokratn­e državne potpore male vrijednost­i.

Te potpore mogu dobiti turističke agencije koje su u 2020. pretrpjele pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019. od najmanje 75%, i koje su subjekti malog gospodarst­va (srednja, mala i mikro trgovačka društva izvan javnog sektora i obrti).

 ??  ?? Potpore agencijama i organizato­rima putovanja za dio ili sve troškova, ali ne više od 10.000 kn po zaposlenik­u
Potpore agencijama i organizato­rima putovanja za dio ili sve troškova, ali ne više od 10.000 kn po zaposlenik­u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia