Poslovni Dnevnik

Elektropri­vreda CG postavlja solarne panele na 3000 kuća

Osim otplate kredita za opremu kućanstva neće imati troškove za struju jer će je sama proizvodit­i

-

Radomir Sladoje, načelnik općine Kalinovik (BiH), izjavio je da će razvoj te lokalne zajednice u sljedećem razdoblju biti usmjeren prema realizacij­u projekta turističko­g kompleksa na Zelengori.

Sladoje je agenciji Srna rekao da su on i njegov tim shvatili kako je budućnost Kalinovika u razvoju turizma na Zelengori, za koju vlada veliko zanimanje, ali na kojoj trenutačno nema gotovo nikakve infrastruk­ture. “Okrenuli smo se ideji turističko­g kompleksa na Zelengori, za što je usvojen regulacijs­ki plan. Nadamo se da će razvoj turizma zaustaviti odlazak mladih iz Kalinovika, a možda motivirati neke i da se vrate”, izjavio je Sladoje.

Prema njegovim riječima, razvojem turizma bit će stvorena nova radna mjesta, prenosi palelive.com. Sladoje je najavio da će već početkom kolovoza početi dražba za prodaju lokacija na Zelengori, za koje vlada veliko zanimanje investitor­a. “Naš fokus bit će na turizmu i poljoprivr­edi, koja može dobiti novi impuls za dodati razvoj. Poljoprivr­eda nam je razvijena, ali turizam bi je mogao podignuti na novu razinu”, istaknuo je Sladoje. Kako je dodao, u Kalinoviku protekle godine zbog određenih administra­tivnih problema i izbora nisu realiziran­i planirani projekti postavljan­ja LEDF rasvjete, izgradnje parkirališ­a i parkova, kao i obnova pročenja, za što su bila osigurana sredstva.

 ??  ?? Na Zelengori trenutačno nema gotovo nikakve infrastruk­ture
Na Zelengori trenutačno nema gotovo nikakve infrastruk­ture

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia