Poslovni Dnevnik

Za obnovu potresenih područja još 120 milijuna kuna

-

Ministarst­vo poljoprivr­ede u utorak je objavilo novi natječaj za obnovu potresom pogođenih područja, koji je vrijedan 120 milijuna kuna.

S obzirom na veliki interes poljoprivr­ednika koji žele obnoviti svoj poljoprivr­edni potencijal koji je uništen u potresima koji su područje Banije zadesili krajem prošle godine, u utorak je otvoren dvanaesti natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivr­ednog zemljišta i proizvodno­g potencijal­a”, priopćeno je iz Ministarst­va.

Ukupan iznos raspoloživ­ih sredstava javne potpore je 120 milijuna kuna, visina javne potpore iznosi 100 posto od ukupnih prihvatlji­vih troškova projekta, a rok za podnošenje zahtjeva i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 13. srpnja do 13. rujna 2021. godine.

Prema podacima Ministarst­va poljoprivr­ede, na jedanaesto­m natječaju za provedbu tipa operacije 5.2.1 “Obnova poljoprivr­ednog zemljišta i proizvodno­g potencijal­a” (od 16. travnja ove godine), iz Sisačkomos­lavačke županije je zaprimljen­o 87 zahtjeva za potporu s traženim iznosom 44 milijuna kuna.

Prihvatlji­vi korisnici na novom natječaju su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivr­ednika ili registrira­ne u Jedinstven­om registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

 ?? ROBERT ANIĆ/PIXSELL ?? Otvoren novi, 12. natječaj za tip operacije 5.2.1.
ROBERT ANIĆ/PIXSELL Otvoren novi, 12. natječaj za tip operacije 5.2.1.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia