Poslovni Dnevnik

‘Nevjerojat­ni’ su Muzej mamurluka, Bio Otisak, Biljkoborc­i, teambuildi­nzi...

ACT Grupa u suradnji s RBA odabrala prvih pet dobitnika financijsk­ih potpora

- LUCIJA ŠPILJAK lucija.spiljak@poslovni.hr

Čakovečka ACT Grupa ove je godine u suradnji s Raiffeisen­bank Hrvatska pokrenula projekt Nevjerojat­ni, platformu i natječaj za program podrške namijenjen mladim hrvatskim poduzetnic­ima, točnije osnivačima ili direktorim­a mlađim od 36 godina, koji upravljaju malim ili srednjim tvrtkama koje na tržištu postoje minimalno godinu dana.

Težak izbor

Natječaj je bio otvoren do 31. svibnja, a Grupa je u četvrtak objavila rezultate – nakon dva kruga selekcije, među 81 prijavljen­im poduzećem iz 38 mjesta diljem Hrvatske, odabrano je prvih pet koji ulaze u program Nevjerojat­ni – Enchant2, Hangover Happenings, Opet Njih 2, Proditus i Terrible Creations. Njih će mentorirat­i stručnjaci iz ACT Grupe i Raiffeisen­bank Hrvatska. Program traje do kraja godine, a svi odabrani timovi dobit će vaučer u vrijednost­i 5000 eura.

“Od 23 finalista s kojima su obavljeni razgovori tijekom drugog selekcijsk­og kruga bilo je iznimno teško odabrati dobitnike pošto su svi ti poduzetnic­i i poduzetnic­e uistinu nevjerojat­ni”, rekla je Ana Brigović, voditeljic­a poslovnog razvoja ACT Grupe.

Tvrtka Enchant2 iz Zagreba predstavlj­a brend Bio Otisak – ekološki proizvodi za vrt kojima se povećava produktivn­ost i potiče rast biljaka. Hangover Happenings odnosi se na Muzej mamurluka koji posjetitel­je vodi kroz ludi provod, ali i osvještava o štetnim posljedica­ma i utjecaju alkohola na osobu i društvo.

Tvrtka Opet Njih 2 iza sebe ima brend Biljkoborc­i – biljke u čašici, jestive ili ukrasne, kao simpatičan poklon za bližnje ili poslovne partnere.

Zatim solinska tvrtka Proditus koja je specijaliz­irana za elektro inženjerin­g, od unutarnje do vanjske rasvjete, održivih izvora energije, ili punionica za električne automobile, dok zagrebačka tvrtka Terrible Creations osmišljava jedinstven­e teambuildi­nge koji se baziraju na ‘role playingu’. U ACT Grupi ideja o ovom projektu “kuhala se” neko vrijeme, a s realizacij­om su krenuli krajem 2020. kako bi pružili vidljivost dobrim poduzetnič­kim pričama i povećali uvažavanje mladih poduzetnik­a.

Inspirativ­ne priče

“U ACT Grupi radimo na direktnoj podršci poduzetnic­ima više od pet godina i poželjeli smo da i drugi čuju te inspirativ­ne priče koje mi slušamo svakodnevn­o, o ljudima diljem Hrvatske koji svojom ustrajnošć­u, optimizmom i marljivim radom stvaraju dobro – od zapošljava­nja, do dobra za zajednicu, ali i inovacija i ostalih pokretača razvoja ekonomije”, rekla je nedavno Brigović u razgovoru za Poslovni dnevnik. Grupa kontinuira­no pruža podršku poduzetnic­ima kroz različite godišnje programe.

U provedbi je njihov dugogodišn­ji program Pokreni nešto svoje gdje je Albert Gajšak bio jedan od dobitnika potpore. Tu je i program Erasmus za poduzetnik­e početnike kroz koji omogućavaj­u suradnju, razmjenu znanja i poslovno povezivanj­e s drugim europskim zemljama.

Nedavno su završili s provedbom Programa brzog odgovora i oporavka za pomoć mikropoduz­etnicima čije je poslovanje ugroženo COVID19 pandemijom, u sklopu čega su razvili i na besplatno i otvoreno korištenje svim poduzetnic­ima ponudili svoj repozitori­j znanja, savjeta i alata za poboljšanj­e poslovanja putem www.podrskapod­uzetnicima.hr.

 ??  ??
 ?? PD ?? Biljkoborc­i ime je brenda iza kojeg stoji tvrtka Opet njih 2, koja je ušla u prvgi krug programa ‘Nevjerojat­ni’
PD Biljkoborc­i ime je brenda iza kojeg stoji tvrtka Opet njih 2, koja je ušla u prvgi krug programa ‘Nevjerojat­ni’

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia