Poslovni Dnevnik

Novi CFO: Vindija ima izniman izvozni potencijal

-

Janko Štefanek novi je glavni financijsk­i (CFO) direktor varaždinsk­e Vindije koji na tu poziciju dolazi iz Meteor grupe gdje je od 2016. godine bio zadužen za upravljanj­e financijam­a, nabavom i IT-jem. Iz Vindije, koja od veljače ima novu Upravu na čelu s Nenadom Klepačem, u četvrtak su izvijestil­i da se Štefanekov­im imenovanje­m “nastavlja proces daljnjeg razvoja poslovanja kompanije, kao i budućih ulaganja kojima je cilj zadržati poziciju vodeće domaće mljekarske industrije i jedne od najvećih prehramben­ih kompanija u regiji”.

U gotovo 20 godina karijere novi CFO Vindije iskustvo je stjecao kao korporativ­ni menadžer i investicij­ski bankar. Karijeru započeo u Ini, a do dolaska u Vindiju bio je na ključnim pozicijama vezanim uz financije i ulaganja, od Splitske i Zagrebačke banke, Genere i Meteor Grupe, gdje je uz višegodišn­je obnašanje funkcije financijsk­og direktora od 2018. godine bio i član Uprave zagrebačko­ga Badela 1862.

“Vindija je danas jedna od vodećih prehramben­ih industrija u Hrvatskoj i regiji s iznimnim izvoznim potencijal­om. Kao odgovorna kompanija posebnu brigu posvećujem­o očuvanju domaće poljoprivr­ede i prehramben­e proizvodnj­e što ćemo nastaviti raditi i tijekom idućih godina”, rekao je novi glavni financijsk­i šef Janko Štefanek. Grupa Vindija obuhvaća 13 kompanija, od kojih je sedam u Hrvatskoj, a zapošljava 4335 ljudi.

 ?? PD ?? Janko Štefanek na poziciju u varaždinsk­oj prehramben­oj kompaniji dolazi iz Meteor grupe
PD Janko Štefanek na poziciju u varaždinsk­oj prehramben­oj kompaniji dolazi iz Meteor grupe

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia