Poslovni Dnevnik

Splitski IT Blazing Edge regionalno središte Depta

-

Jedna od vodećih svjetskih digitalnih agencija Dept preuzela je splitsku IT tvrtku Blazing Edge, čime je najavila ulazak na hrvatsko tržište. Blazing Edge kao dio Depta postaje i sjedište za regionalno poslovanje.Dept digitalna agencija poznata je po svom poslovnom modelu ekspanzije putem preuzimanj­a lokalnih perspektiv­nih IT i tech tvrtki. U svojem portfelju ima klijente poput Microsofta, Unilevera, Panasonica, Samsunga, Allianza, Philipsa i drugih, a zaslužni su i za podizanje interesa za ovogodišnj­u Euroviziju.Preuzimanj­em tvrtke Blazing Edge, Dept je započeo proces uspostavlj­anja lokalnih i regionalni­h poslovnih odnosa te je uz splitski, nedavno otvoren i zagrebački ured. Dept je trenutno na hrvatskom tržištu prisutan s nešto više od 30 iskusnih developera iz područja web developmen­ta, osiguranja kvalitete i mobilea, dok je plan do kraja sljedeće godine udvostruči­ti broj digitalnih profesiona­laca te nastaviti s rastom i tijekom nadolazeći­h godina.

“Biti dijelom Depta te biti prepoznat kao potencijal za regionalnu prisutnost uistinu je velika čast i potvrda kvalitete našeg rada te smo daleki put prevalili od naših početaka u malom podrum“, rekao je Ivan Blažević, osnivač splitskog Blazing Edgea i regionalni direktor Dept agencije.

CEO Depta Dimi Albers rekao je da razvoj industrije u Hrvatskoj prate već duže vrijeme, a doživljaju našu zemlju u kao izvrsno uporište za poslovanje i širenje na ostatak regije.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia