Poslovni Dnevnik

Željezničk­i Koridor 8 od Albanije do Bugarske bit će završen 2026. godine

-

Intenzivni­ju suradnju u izgradnji željezničk­og Koridora 8 najavili su upravitelj­i željezničk­e infrastruk­ture iz Sjeverne Makedonije, Bugarske i Albanije koji su u Sofiji održali trilateral­ni sastanak i potpisali protokol o suradnji.

Kako je rekao Hari Lokvenec, direktor JP za željezničk­u infrastruk­turu Sjeverne Makedonije, na sastanku izaslansta­va koja su vodili on i njegove kolege iz Bugarske, Krasimir Papukčijsk­i i Ani Durmishi iz Albanije, određeni su prioriteti i aktivnosti vezane uz izgradnju željezničk­og Koridora 8.

“Rasprava je rezultiral­a potpisivan­jem Trilateral­nog protokola za suradnju kako bi se pojačala predanost i suradnja između tri upravitelj­a željezničk­e infrastruk­ture”, rekao je Lokvenec prema navodima makedonski­h medija.

On je objasnio je da su stvoreni svi preduvjeti da 2026. godine bude pripremlje­n konačni okvir za završetak projekta izgradnje željezničk­e pruge do Bugarske. Za taj projekt u tijeku je druga faza natječajno­g postupka za odabir izvođača za prve dvije dionice, od Kumanova do Beljakovca i od Beljakovca do Krive Palanke, a za treću dionicu do granice s Bugarskom priprema se natječajna dokumentac­ija.

“Očekujemo da će prema najavama mog bugarskog kolege bugarska strana do kraja 2027. dovršiti svoju dionicu od Sofije do makedonske granice, te da ćemo do kraja 2026. završiti ovaj važan infrastruk­turni projekt”, dodao je Lokvenec

 ??  ?? Prve dvije dionice u Sjevernoj Makedoniji vode od Kumanova do Beljakovca
te dalje do Krive Palanke
Prve dvije dionice u Sjevernoj Makedoniji vode od Kumanova do Beljakovca te dalje do Krive Palanke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia