Poslovni Dnevnik

Panonska jezera u Tuzli od početka lipnja posjetilo je 150.000 gostiju iz cijele BiH, ali i iz zemalja regije

-

Kompleks Panonskih jezera u Tuzli od početka lipnja posjetilo je 150.000 gostiju iz cijele BiH, ali i drugih zemalja. Izuzetno toplo ljeto obećava dobru sezonu, pišu Nezavisne novine.

Visoke temperatur­e jedan su od razloga zbog kojeg su brojni kupači osvježenje proteklih dana tražili u slanoj vodi na tri Panonska jezera u središtu Tuzle.

“Otvorili smo 1. lipnja kao i uvijek. Od sredine lipnja počeo je toplinski val koji nam je donio dobre rezultate. Očekujemo i jednak vrhunac sezone”, rekao je Majid Porobić, direktor JKP Panonnica Tuzla.

On dodaje da su gosti zadovoljni. Osim domaćih gostiju, došao je i značaj broj posjetitel­ja iz regije, ali i iz iseljeništ­va. Tako su posljednji­h dana zabilježen­e organizira­ne posjete iz Slavonije, a najavljene su i iz Srbije.

Često gosti ostaju duže, što utječe i na razvoj turizma u Tuzli.

Kako kaže Porobić, mnogo upita dolazi za smještajne kapacitete, a slobodnu sobu je sve teže naći. Osim slane i tople vode, gosti mogu uživati i u drugim sadržajima poput ugostitelj­skih i zabavnih, ali tu su i slani slapovi, dječji park, sojenice, itd.

“Svaki dan je besplatno otvorena naša arheološka izložba, sojeničko neolitsko naselje, organizira­ju se i radionice. Sve kako bi se gosti dobro zabavili”, ističe Porobić, dodajući da je u pripremi i jedan koncert početkom kolovoza.

“Prvi prioritet nam je čista, slana i zdrava voda, a drugi briga o zdravlju i sigurnosti gostiju. Od početka sezone naša spasiteljs­koredarska služba imala je nekoliko intervenci­ja koje su završile sretno”, kaže Porobić.

Radnim danima ulaznica stoji 5 KM (2,5 eura) za odrasle i 3 KM (1,5 eura) za djecu, a vikendom su karte skuplje za jednu KM.

 ?? PD ?? Zabilježen­e su organizira­ne posjete iz Slavonije, a najavljene su i iz Srbije
PD Zabilježen­e su organizira­ne posjete iz Slavonije, a najavljene su i iz Srbije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia