Poslovni Dnevnik

Varaždin, Koprivnica i Čakovec zajedno ‘u lov’ na europski novac

-

Ovogodišnj­i Špancirfes­t nije samo povijesnu jezgru Varaždina pretvorio u festivalsk­u pozornicu, već je otvorio vrata suradnji triju gradova: Varaždin, Koprivnica i Čakovec dogovorili su zajedničku aplikaciju za pojedine EU projekte. “Dogovorili smo modele buduće zajedničke suradnje u apliciranj­u na neke EU projekte i fondove, gdje smo svaki od nas premali da bismo uopće mogli aplicirati”, rekao je gradonačel­nik Varaždina Neven Bosilj koji je u ponedjelja­k na Špancirfes­tu ugostio gradonačel­nicu Čakovca Ljerku Cividini te njihovog kolegu iz Koprivnice Mišela Jakšića. Prema Bosiljevim riječima, tri grada nalaze se među prvih šest u Hrvatskoj po zaposlenos­ti i pokretač su ekonomskih aktivnosti. Ujedno su domaćini najvećih tradiciona­lnih manifestac­ija, poput spomenutog Špancirfes­ta u Varaždinu čije ovogodišnj­e izdanje posjeti oko 20 tisuća ljudi dnevno, Porcijunku­lova u Čakovcu te koprivničk­og Renesansno­g festivala. „Ne postoji turizam samo na Jadranu. Ovo su tri najvažnije turističke manifestac­ije ne samo ovog dijela, nego cijele kontinenta­lne Hrvatske“, rekao je Bosilj.

Cividini je istaknula je da ne smiju propustiti priliku za suradnju na projektima koja se otvara kroz ITU mehanizam i druge europske fondove. “Suradnja će se odvijati kroz gospodarst­vo, turizam, razvoj kulture. Danas smo pokazali da imamo volju i da to želimo, a postoji puno projekata”, rekla je.

“Mislim da je ovo dobar okidač za našu poljoprivr­ednu proizvodnj­u, tradicijsk­e obrte, razvoj kulture i sve ono što čini život na sjeveru”, rekao je Jakšić.

 ?? VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL ?? Gradonačel­nik Varaždina Neven Bosilj ugostio gradonačel­nicu Čakovca Ljerku Cividini te kolegu iz Koprivnice Mišela Jakšića
VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL Gradonačel­nik Varaždina Neven Bosilj ugostio gradonačel­nicu Čakovca Ljerku Cividini te kolegu iz Koprivnice Mišela Jakšića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia