Poslovni Dnevnik

Luksuzni crnogorski resorti ostvarit će vrlo uspješnu sezonu

Portonovi, Porto Montenegro i Luštica Bay potpuno su popunjeni, premašena su sva očekivanja Većina gostiju koji su boravili u hotelu Regent Porto Montenegro ovog ljeta došla je iz Rusije, Ukrajine i zemalja regije, a slično je i drugdje

-

Na vrhuncu sezone svi crnogorski najluskuzn­iji resorti - Portonovi, Porto Montenegro i Luštica Bay su popunjeni. Neki su čak premašili očekivanja i poslovali bolje nego 2019. godine, koja je bila rekordna. Očekuju i dobru posezonu jer imaju rezervacij­e, ako epidemiolo­ška situacija to dopusti, piše Pobjeda. Tako je hotel Regent Porto Montenegro u srpnju i kolovozu potpuno zaustavio prodaju zbog 100postotn­e popunjenos­ti, rekla je Elena Ljiljanić, glasnogovo­rnica i marketing menadžeric­a tog hotela.

Rezerviran­o do kraja rujna

“Ostvarili smo 90% rezultata iz 2019., dok smo na vrhuncu sezone imali osam posto više prihoda nego u srpnju 2019., te 29% više rezervacij­a. Ti rezultati odraz su trenutačno­g stanja i vjerujemo da ćemo do kraja godine nadmašiti brojeve iz 2019. godine”, ocijenila je Ljiljanić.

Većina gostiju koji su boravili u hotelu Regent Porto Montenegro

ovog ljeta došla je iz Rusije, Ukrajine i zemalja regije, iz kojih bilježe veće brojeve nego što je to bilo prijašnjih sezona.

“Prisutni su i britanski i američki gosti, međutim većem broju dolazaka radujemo se u rujnu i listopadu, budući da ti klijenti tradiciona­lno biraju hotel Regent kao jedan od pet luksuznih hotela na istočnoj obali Jadrana kojem poklanjaju svoje povjerenje”, objasnila je Ljiljanić.

Adrijana Husić, vanjska suradnica za marketing i komunikaci­je resorta Portonovi, potvrđuje da je vrhunac sezone bio vrlo uspješan. “Tijekom vrhunca sezone kapaciteti za iznajmljiv­anje u Portonovom svih 50 apartmana, kao i prvi europski One&Only resort potpuno su popunjeni, s rezervacij­ama sve do kraja rujna. Usto, svakog dana brojni gosti posjećuju Portonovi. Ovo je veliki uspjeh, posebno zbog pandemije koja je značajno utjecala na sektor ugostitelj­stva”, rekla je Husić, dodajući da su očekivali dobru sezonu, ali da su brojevi premašili njihova očekivanja jer su na razini 2019. godine.

“Usto, u usporedbi sa 2019., Portonovi je sada u potpunosti operativan, a prvi europski One&Only resort u funkciji, kao i brojne trgovine i restorani. Brojevi su ove godine dobri, i radujemo se 2022. godini kada ćemo moći ugostiti više ljudi i organizira­ti događanja”, dodaje Husić.

Sretni su, kaže Husić, što u Portonovi dolaze gosti iz cijelog svijeta, uključujuć­i i daleke destinacij­e poput SAD-a.

Otvoreni cijele godine

“Ove sezone imamo najviše gostiju koji dolaze iz regije, kao i iz Ukrajine. Ova je godina takođe zanimljiva, jer smo imali neka nova tržišta kao što je Kazahstan, koji je otkrio Crnu Goru. Imamo i neke goste iz zapadne Europe, no njih je manje, što je očekivano zbog ograničenj­a putovanja”, ističe Husić.

Prema njenim riječima, brojni sadržaji mogu zadovoljit­i očekivanja i potrebe gostiju. Portonovi retail miks, zajedno s ponudama za iznajmljiv­anje stanova osigurava da gosti mogu provesti ugodno vrijeme. “Istovremen­o, pratimo situaciju s Covidom19, što će utjecati na naše aktivnosti”, dodala je Husić.

i u hotelu The Chedi Luštica Bay zadovoljni su, i kako tvrdi njihova glasnogovo­rnica Dragana Bećirović, popunjen je gotovo cijelo vrijeme.

“Naši rezultati dosad su veći za oko 30% u usporedbi sa 2019. godinom”, kaže Bećirović.

Većina gostiju dolazi im iz zemalja regije, a prednjači Srbija. Međutim, imaju goste i iz Ukrajine, Rusije, Kazahstana, Švicarske, Njemačke i Velike Britanije.

“Kao i lani, usredotoči­t ćemo se na naše lokalno i regionalno tržište, nudeći više aktivnosti i događaja kako bi obogatili boravak gostiju u našem hotelu, koji će ostati otvoren cijele godine”, poručila je Bećirović.

posto veća je popunjenos­t u hotelu The Chedi Luštica Bay nego lani

Morali su zaustaviti prodaju

Hotel Regent Porto Montenegro u srpnju i kolovozu morao je potpuno zaustaviti prodaju zbog 100-postotne popunjenos­ti

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? U najboljim crnogorski­m hotelima
očekuju i dobru posezonu jer već imaju rezervacij­e
SHUTTERSTO­CK U najboljim crnogorski­m hotelima očekuju i dobru posezonu jer već imaju rezervacij­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia