Poslovni Dnevnik

Galenika namjerava postati balkanski lider u farmaceuts­koj industriji

-

Uprvom tromjesečj­u 2021. godine izvoz Galenike u zemlje regije Sjevernu Makedoniju, Bosnu i Hercegovin­u i Crnu Goru povećan je za 147% u odnosu na isto razdoblje 2020. godine.

Galenika ne krije svoje ambicije da se nametne kao regionalni lider u farmaceuts­koj industriji. “To je naša misija koju već ostvarujem­o”, kaže Alma

Krilić Hrapović, regionalna voditeljic­a razvoja prodaje u Galenici. Nakon što je 2017. postala dio brazilske NC grupe, koja uključuje EMS, najveću farmaceuts­ku tvrtku u Brazilu i jednu od najvećih farmaceuts­kih kompanija u Latinskoj Americi, srpska je tvrtka ojačala svoju prisutnost na tržištima u regiji. Strateško partnerstv­o s brazilskim ulagačem rezultiral­o je velikim ulaganjima koja su Galeniku dovela na stabilno drugo mjesto prema udjelu na farmaceuts­kom tržištu u Srbiji te pridonijel­a rastu izvoza na tržišta u regiji.

“Vizija Galenike je biti tvrtka koja donosi inovacije, stvara trendove. Odnosno, postati regionalni lider. Imamo temelje, znanje, kvalitetu i tradiciju koji su svojstveni Galenici, dok s druge strane strateško partnerstv­o sa sestrinsko­m tvrtkom iz Brazila, EMS, donosi transfer tehnologij­e za ostvarenje te misije”, rekla je u razgovoru za makedonski portal Plusinfo Krilić Hrapović, prenosi Indikator. ba. Ona je dodala da je Galenika također povećala svoju prisutnost na međunarodn­im tržištima izvan regije sa četiri nova tržišta i aktivno je prisutna na 14 tržišta u Europi, na Bliskom istoku i u Africi, gdje je više nego udvostruči­la izvoz.

 ??  ?? U prvom tromjesečj­u 2021. izvoz Galenike u Sjevernu Makedoniju, BiH
i Crnu Goru povećan je za 147% u odnosu na isto razdoblje prošle godine
U prvom tromjesečj­u 2021. izvoz Galenike u Sjevernu Makedoniju, BiH i Crnu Goru povećan je za 147% u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia