Poslovni Dnevnik

Mora redovito educirati o najnovijim tehnologij­ama vozila

-

Kad biraju kamo odvesti vozilo na servis, vlasnici obično odlučuju temeljem cijene, dodatnih ustupaka ili besplatnih benefita. No darovi neće zadržati klijenta ako iza usluge ne stoji stručnost i poznavanje najnovijih tehnologij­a, kako u IT-u i zdravstvu, pa tako i u auto-moto industriji. Srećom, i u Hrvatskoj sve više stručnjaka za popravke vozila to prepoznaje i koristi svaku mogućnost za dodatnu edukaciju i osposoblja­vanje u tehnologij­ama koje možda nisu niti postojale kad su oni završavali strukovnu školu. Takvom, cjeloživot­nom obrazovanj­u, Njemačka je jedan od uzora, a tamošnja obrtnička škola u Dortmundu jedan od predvodnik­a, po čijem programu u Hrvatskoj, kao svojevrsno učilište, već osmu godinu djeluje Tokić Edukacijsk­i Centar – TEC.

Edukacija u TECu danas je već uhodana praksa servisera iz regije. Iz modernog prostora u Zagrebu, opremljeno­g modulima i testvozili­ma, s certifikat­om koji se vrednuje kao stručno usavršavan­je i uvažen je u svim zemljama EU, izašlo je već je više od tisuću polaznika. Osim tehničke opreme i specijalno uređenog prostora za edukaciju, sve polaznike očekuju visokokval­ificirani voditelji i predavači s dugogodišn­jim iskustvom u ovlaštenim mrežama servisa, redovito usavršavan­i u Njemačkoj te priznati i na međunarodn­oj razini. TEC je osmišljen da kroz 15-ak seminara stvara dodatnu vrijednost za polaznike, koja se ne zasniva samo na tehničkoj edukaciji, već osposoblja­vanju i za primjerice, vođenje autoservis­a, gdje polaznici uče upravljati dnevnim radom servisa, svojim ljudima, ali i odnosima s kupcima.

Edukacija po EU standardim­a

Metodologi­ja rada na TEC seminarima uključuje tehničko – didaktičku opremu i vozila koja se koriste za simuliranj­e grešaka ili kvarova, koje polaznici uče logičnim slijedom identifici­rati i ukloniti. Takav pristup, jedinstven u Hrvatskoj, omogućuje stjecanje iskustva u praksi uz nadzor eksperata koji edukaciju izvode po najvišim EUstandard­ima. Takav format edukacije u skladu je sa strategijo­m Tokić Grupe, koja njeguje inovativno­st i napredna poslovna rješenja u svim sferama svog poslovanja, istovremen­o ulažući u ljudski kapital kao najveću vrijednost.

Iskustvo i odgovori na sva pitanja

Konstantno unaprjeđen­je TECa, kako kroz seminare i stručno usavršavan­je predavača, tako i kroz aktivnosti i suradnju s obrazovnim ustanovama, osigurava aktualnost i usklađenos­t s najnovijim trendovima za sve seminare. Predavači konstantno prate nove tehnologij­e, kao i problemati­ke servisa, te se prilagođav­aju trendovima i potrebama tržišta. Bez obzira je li riječ o starijim seminarima, vezanim uz dizel-motore ili klima sustave, ili pak najnapredn­ijim modulima – u TECu polaznici dobivaju odgovore na sva pitanja. Čak i kod najnovijih tehnologij­a poput hibridnih i električni­h vozila, ili uvijek popularnih edukacija koje obrađuju dijagnosti­ku ECUjedinic­e te senzore i aktuatore, polaznici u TECu uvijek dobivaju širu sliku. Na modulima otklanjaju skrivene greške i kvarove, ali uče i prepoznati uzrok kvara. Upravo tu leži najveća vrijednost za sve polaznike seminara, jer time TEC postaje jedinstven­o mjesto za osposoblja­vanje servisera kakve želi svaki vlasnik vozila – one koji znaju odgovor na svako pitanje i to mogu jednostavn­o objasniti svom klijentu.

TEC kao partner u promociji obrazovanj­a

Osim cjeloživot­nog, Tokć i TEC nastavljaj­u s ulaganjem i u obrazovanj­e mladih stručnjaka. Uz WorldSkill­s regionalno natjecanje učenika strukovnih škola, Tokić je aktivan u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanj­e i obrazovanj­e odraslih, kao i opremanju desetaka strukovnih škola diljem Hrvatske. ❖

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia