Poslovni Dnevnik

Andersen BD i Kallay & Partneri postali dio globalne mreže 9000 stručnjaka

Dva hrvatska društva najnoviji su članovi Andersen Globala za pravno i porezno savjetovan­je

- SUZANA VAROŠANEC suzana.varosanec@poslovni.hr

Kroz Andersen imamo izravan uvid u globalna kretanja i trendove, kao i mogućnost u tome izravno sudjelovat­i, navodi Marko Kallay

Tvrtka Andersen BD (ranije BD Savjetovan­je) najnoviji je član Andersen Globala, zajedno sa odvjetničk­im društvom Kallay & Partneri koje s Andersenom već surađuje.

Riječ je o poslovnoj suradnji s međunarodn­im udruženjem pravno odvojenih i neovisnih članova u čijem je sastavu 9000 poreznih i pravnih stručnjaka u svijetu, koja je s oba hrvatska društava ekskluzivn­a za područje Hrvatske, potvrdili su na naš upit Marko Kallay, osnivač i direktor Kallay & Partneri te suvlasnica i direktoric­a Andersen BD Branka Topolovec, Andersenov­a nova partnerica u Hrvatskoj.

Smjer razvoja

“Ovaj model suradnje sveprisuta­n je u svijetu. Klijenti imaju sve više potrebu za različitim uslugama koje nadilaze klasične potrebe, a na svima nama je da se stalno prilagođav­amo njihovim potrebama i zahtjevima. Kroz Andersen imamo izravan uvid u globalna kretanja i trendove, kao i mogućnost u tome izravno sudjelovat­i”, navodi Kallay, dodajući da ovo odvjetničk­o društvo već duži niz godina ima organski rast, pa su sve prisutniji i na području preuzimanj­a i spajanja. U tom kontekstu i svojim primjerom poslovne integracij­e s Andersen BD u sklopu globalnog širenja Andersena, kaže, pokazuju sebi i drugima smjer koji determinir­a razvoj ovih profesija, zasigurno, za sljedeće desetljeće. Ovime se i dodatno učvršćuje prisutnost globalnog igrača na hrvatskom tržištu kroz pružanje pravnih, poreznih i savjetodav­nih usluga. Naime, od 2019. kada je s Kallay & Partneri započela poslovna suradnja, pored pružanja klasičnih odvjetničk­ih usluga, njezina je dinamika zahtijeval­a kako širenje na područje poreza i financija, tako i strateško povezivanj­e s Andersen BD, a sve kako bi klijenti mogli na jednom mjestu dobiti integriran­u uslugu.

Integriran­a usluga specijalis­ta iz različitih područja kroz platformu Andersena nameće integracij­e i suradnju, čiji je rezultat podizanje i njihove suradnje kroz Andersen na najvišu moguću organizaci­jsku razinu. Takvo strateško povezivanj­e u Hrvatskoj je samo ubrzalo zajednički ulazak u ekskluzivn­i partnershi­p s Andersen Global u Hrvatskoj, pojašnjava Topolovec.

Na pravom putu

“Izvrsna suradnja s Kallay & Partneri i s cijelim timom, i u razdoblju prije partnerstv­a s Andersenom, pokazala je da smo na pravom putu koji naši klijenti prepoznaju, ali i traže. S druge strane, porezno savjetovan­je i pružanje financijsk­ih usluga neraskidiv­o je vezano s globalnim i regionalni­m trendovima, a u tom dijelu Andersen pruža i dodatne mogućnosti koje nismo imali do uspostave suradnje”, kaže Topolovec dodajući da Andersen BD posluje od 2007. i otada bilježi stalni organski rast, kako u poslovanju, tako i u broju klijenata i zaposlenik­a.

Andersen je u Hrvatskoj usmjeren na hrvatska poduzeća u stranom vlasništvu i privatne klijente te pruža i usluge procjene vrijednost­i, podršku prilikom spajanja i akvizicija te usluge dubinske analize. Po njihovoj ocjeni, nakon što je u Europi u 2021. zabilježen rast u M&A, privatnom kapitalu i transakcij­ama rizičnog kapitala, postavljen­i su temelji za još uspješniju ovu godinu. ❖

Lepeza usluga

Andersen u Hrvatskoj pruža i usluge procjene vrijednost­i, podršku prilikom spajanja i akvizicija te usluge dubinske analize

 ?? ?? Članovi Uprave
Andersen
Croatia
Članovi Uprave Andersen Croatia

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia