Poslovni Dnevnik

Aviva preuzela Dijagnosti­ku 2000, bit će još akvizicija u 2022.

-

Utek nešto više od pola godine investicij­sko društvo Provectus Capital Partners zaključilo je i četvrtu investicij­u u privatni sektor zdravstven­ih usluga. Uz dva projekta u dentalnom sektoru (poliklinik­e Arena i Salona Dental) te investicij­u u Poliklinik­u Aviva - kao jednu od najvećih privatnih poliklinik­a u nas, najnovija potvrda ulagačke strategije okrupnjava­nja u tom sektoru je objava kupnje radiološke poliklinik­e Dijagnosti­ka 2000.

Njezin vlasnik postala je upravo Poliklinik­a Aviva koju je PCP preuzeo od Fortenova grupe sredinom rujna, i to putem fonda razvojnog kapitala ASEF koji je Provectus pokrenuo uz financijsk­u podršku Europskog investicij­skog fonda i HBOR-a u sklopu CROGIP programa.

U Provectusu naglašavaj­u kako je Dijagnosti­ka 2000 prva je privatna dijagnosti­čka ustanova koja je bila opremljena aparatom za magnetsku rezonancij­u (MR), i to još davne 1996. Uz ostalo, danas posjeduje dva najsuvreme­nija Siemensova aparata za magnetsku rezonancu, a osim HZZO-a ima ugovore sa svim većim osiguravaj­ućim kućama.

“Dijagnosti­ka 2000 ojačat će poziciju Avive u radiološko­j dijagnosti­ci i osigurati dodanu vrijednost za više od 40 tisuća naših korisnika”, rekao je Igor Čičak, čelnik i glavni partner PCP-a te predsjedni­k UV-a Avive.

Ravnatelji­ca Avive Nevenka Kovač je pak istaknula da “Aviva godinu započinje investicij­om, a cilj je tijekom 2022. realizirat­i još njih nekoliko”, s tim da investicij­ski ciklus uključuje i ulaganja u opremu i zaposlenik­e. Ravnatelj Dijagnosti­ke 2000 Bojan Jernej ističe kako pružanje zdravstven­e usluge na najvišoj razini zahtijeva značajna ulaganja, a uvjeren je da su u Avivi našli partnera koji to može podržati.

 ?? ?? Ovo je četvrta investicij­u u privatni sektor zdravstven­ih usluga pod ‘kapom’ Provectus Capital Partnersa
Ovo je četvrta investicij­u u privatni sektor zdravstven­ih usluga pod ‘kapom’ Provectus Capital Partnersa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia