Poslovni Dnevnik

Telekom Srpske ostvario najveću dobit

-

UBosni i Hercegovin­i 100 kompanija registrira­no je za područje telekomuni­kacija, a osam ih je prošle godine imalo dobit veću od milijun maraka. Prednjače Telekom Srpske i BH Telecom, koji su lani zabilježil­i između 50 i 100 milijuna KM neto dobiti, pokazuju financijsk­i izvještaji kompanija.

Telekom Srpske je lider s neto dobiti od 74,2 milijuna KM (oko 38 mil. eura), a slijedi ga BH Telecom sa 64,8 milijuna KM (oko 33 mil. eura), javlja Capital.ba.

Prema prihodima prvi je BH Telecom (471,6 mil. KM), a drugi Telekom Srpske, koji je lani prihodovao 446,9 mil. KM.

Treći po prihodima je HT Mostar (195,8 mil. KM), ali je imao dobit od samo 213.018 KM.

Na trećem mjestu je Telemach BH, koji je uz prihode od 137,2 mil. KM uspio ostvariti dobit od 9,4 mil. KM.

Dobit Telekoma Srpske je i veća jer ta kompanija ima i tvrtke kćeri koje se bave istom djelatnošć­u – Blicnet Banja Luka, Elta-kabel Doboj, Telrad Bijeljina i Logosoft Sarajevo. Te tvrtke zaradile su lani oko 730.000 KM.

BH Telecom ima udio u tvrtki ESP BH Sarajevo, koja se bavi ostalim informacij­skim uslužnim djelatnost­ima, a koja je prošlu godinu završila u minusu od 1,9 mil. KM.

Telemach BH ima vlasnički udio u kompanijam­a BHB Cable Lukavac, KATV HS Sarajevo, M&H Company Sarajevo, HKB net Sarajevo i Global Internet Novi Travnik. Za dvije nema podataka o poslovanju, jedna je u gubitku, a dvije su među kompanijam­a koje u BiH biježe dobit iznad milijun KM, a to su HKB Net (3,3 mil.) i KATV HS (1,7 mil.).

Neto dobit iznad milijun KM lani bilježe i Nokia Solutions And Networks (3 mil. KM), ELNET (1,7 mil. KM), Miss.net (1,2 mil. KM) i TX TV (1 mil. KM).

 ?? IVICA GALOVIĆ/PIXSELL ?? BH Telecom drugi je među BiH telekomuni­kacijskim kompanijam­a po neto dobiti, ali je prvi po prihodima
IVICA GALOVIĆ/PIXSELL BH Telecom drugi je među BiH telekomuni­kacijskim kompanijam­a po neto dobiti, ali je prvi po prihodima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia