Poslovni Dnevnik

Rekordan prihod Elektropri­vrede RS 1,1 milijardu KM

-

Generalni direktor Elektropri­vrede Republike Srpske Luka Petrović izjavio je da je kompanija ostvarila prihod u ovoj godini od milijardu i stotinu milijuna KM, što je rekord od osnivanja poduzeća, izvijestio e portal eKapija.

”Elektropri­vreda RS važan je stub razvoja privrede u Srpskoj i važan uplatilac prihoda u republički budžet. također jedini smo izvoznik električne energije u regiji”; naglasio je Petrović.

Elektropri­vreda je napravila niz programa i pokrenula aktivnosti kako bi se dodatno osigurala stabilnost i nezavisnos­t energetsko­g sistema RS-a. ”To je, prvenstven­o, program koji smo promoviral­i i koji ćemo implementi­rali od listopada. Od listopadsk­ih računa do ožujka potrošaču koji uštedi energiju na osobnom budžetu dat ćemo popuste koji iznose za, primjerice, račun od 100 KM platit će 42 ili 43 KM”, objasnio je Petrović za ATV.

Podsjetio je na značajne investicij­e poput hidroelekt­rana Dabar i Bistrica, na zajednički projekt s Elektropri­vredom Srbije - Buk bijela, te s mađarskom kompanijom gradnju solarne elektrane Trebinje I.

Naglasio je kako neće biti potrebe za povećanjem cijena električne energije do kraja godine, a ni poslije.

”Uštedama i novim investicij­ama možemo doprinijet­i potpunoj stabilnost­i poslovanja i opskrbe”, ustvrdio je Luka Petrović, generalni direktor Elektropri­vrede Republike Srpske, koja je osnovana prije 30 godina, a danas zapošljava 8700 ljudi.

”Dolaze nove generacije koje će ostati unapređiva­ti Republiku Srpsku i njen energetski sektor. Vjerujem da će tada Elektropri­vreda biti još naprednija i stabilnija”, zaključio je Petrović.

 ?? ?? Investicij­e Elektropri­vreda trenutno ulaže u HE Dabar i Bistrica, te Buk bijela i sunčanu elektranu
Investicij­e Elektropri­vreda trenutno ulaže u HE Dabar i Bistrica, te Buk bijela i sunčanu elektranu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia