Poslovni Dnevnik

Startupima milijun dolara za razvoj proizvoda

-

d 200 timova, startupova, malih i srednjih poduzeća, koji su se prijavili na ovogodišnj­e natjecanje Startech 2022 pod sloganom “Od inovacija do zvezda” u organizaci­ji NALED-a i Vlade Srbije, izabrano je 28 najboljih, koji će, po riječima Violete Jovanović, izvršne direktoric­e NALED-a, “danas krenuti svojim putem do zvezda”, izvijestio je portal danas.rs.

Devet startupova, devet timova i 10 malih i srednjih poduzeća, podijelit će milijun dolara nepovratni­h sredstava.

Novac je osigurala kompanija Philip Morris, a direktor za jugoistočn­u Eu

Oropu Ivan Miletić rekao je kako će za investiran­je u mlade uvijek naći sredstva. Bespovratn­a sredstva u rasponu od 22.500 do 60.000 dolara samo su poticaj na rad i šansa da se proizvodi nagrađenih startupova, malih i srednjih poduzeća nađu na globalnom tržištu, ali, poručio je Ivan Miletić “od sada će sami morati nalaziti investicij­e”.

Direktor Miletić i ministri Begović i Jovanović, suglasni su da je inovativno­st temelj uspjeha nekog projekta.

Među nagrađenim­a, nije bilo samo predstavni­ka IT sektora, već i oni čiji će proizvodi biti korisni gluhonijem­im ljudima jer će uz avatar aplikaciju video sadržaje pretvarati u znakovni jezik, pa sve do onih koji prave pametne kuće za kućne ljubimce.

”S obzirom na to da smo dobili novu Vladu i da se bliži kraj godine, prilika je da još jednom istaknemo dvije urgentne inicijativ­e StarTech programa – da se produži ograničenj­e za maksimalno godišnje povećanje poreza od 10 posto za poduzetnik­e paušalce i izmijeni obračun poreza za zajednicu paušalaca koja posluje na internetu”, rekla je Violeta Jovanović, izvršna direktoric­a NALED-a.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia