Poslovni Dnevnik

Bolnicu Meljine u zakup

-

Opstanak Bolnice Meljine u interesu je građana Herceg Novog, ali i cijele države, zajednička je ocjena Komisije za kontrolu postupaka privatizac­ije Skupštine Crne Gore, izvijestio je portal rtcg.me.

“Pozivamo Vladu da proglasi javni interes nad bolnicom Meljine proglasi javni interes, da se bolnica odrekne pružanja komercijal­nih usluga te da uđe u zakup javno zdravstven­og sustava”, precizirao je Maksim Vujačić, predsjedni­k Komisije.

Komisija je apelirala na Viši sud da razmotri postoje li još razlozi za privremenu mjeru iz 2019., kojom se zabranjuje raspolagan­je imovinom bolnice. Ovi zaključci su po mišljenju predstavni­ka Vlasnika Atlas grupe nezakoniti, što je predsjedni­k Komisije demantirao.

“Zato što se zakup smatra raspolagan­jem. Dakle, privremena mjera podrazumij­eva zabranu korištenja i raspolagan­ja”, naveo je Marko Nikolić, predstavni­k Atlas grupe.

“Za stečaja koji je trajao 8 godina potpuno se normalno odvijao radu u KAP-u, također imali smo situaciju i u Rudnicima Boksita i ne vidim zašto ne bi primijenil­i istu praksu”, dodao je Vujačić. Da bi primjena iste prakse značila kršenje zakona, smatra i poslanik Andrija Popović koji je bio suzdržan tu glasanju o zaključku. Suglasan je, međutim, s ostalim poslanicim­a da Vlada mora naći hitno rješenje za ovu zdravstven­u ustanovu.

“Za taj zakup treba milijun eura godišnje i omogućio bi nastavak funkcionir­anja bolnice”, kazao je Popović.

“Trajno rješenje je da se ustanova vrati u zdravstven­i sustav Crne Gore i da dobije mjesto kojoj pripada”, kazao je poslanik Marko Milačić.

“Kako se ne bi stekao dojam da Vladu ne zanima problem Bolnice Meljine, već je ranije formirana komisija koja se bavi ovom temom”, istaknuo je Miloš Medenica, državni tajnik Ministarst­va financija. “Zašto je baš sad najveći pritisak? Zato što su sada najveći problemi i prvi put u 150 godina bolnice čujemo riječ gašenje?”, pitala se poslanica Tamara Vujović.

 ?? ?? Komisija je apelirala na Viši sud da razmotri postoje li još razlozi za privremenu mjeru iz 2019., kojom se zabranjuje raspolagan­je imovinom bolnice
Komisija je apelirala na Viši sud da razmotri postoje li još razlozi za privremenu mjeru iz 2019., kojom se zabranjuje raspolagan­je imovinom bolnice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia