Poslovni Dnevnik

Tko bira Gospodarst­venika i gospodarsk­i događaj godine? Struka, novinari, dekani...

Večernji list i Poslovni dnevnik biraju sedmi put, a u žiriju je 18 eminentnih lica

-

Svaki član žirija predlaže po pet gospodarst­venika i pet gospodarsk­ih događaja koji su obilježili 2022. godinu, a titulu će ponijeti osoba odnosno događaj s najvećim brojem bodova

ečernji list i Poslovni dnevnik kao najrelevan­tniji i najutjecaj­niji medijski brendovi s dugogodišn­jom tradicijom, svjesni svoje uloge u društvu, ove godine organizira­ju sedmi po redu izbor Gospodarst­venika i gospodarsk­og događaja godine.

Isticanjem pozitivnih primjera kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih pogona, a samim time i radnih mjesta, želi se stvoriti novi pogled na društvena zbivanja u Hrvatskoj i skrenuti pozornost javnosti na izvrsnost. Gospodarst­veni uspjesi velikih i na tržištu dokazanih poslovnih sustava poticaj su i za niz malih i srednjih poduzetnik­a te u konačnici i poruka mladima da ne napuštaju Hrvatsku.

VSveučiliš­ni profesori

Stručni žiri pred kojim stoje dva važna zadatka - izbor Gospodarst­venika i Gospodarsk­og događaja godine, ali i nominiranj­e pet najboljih gospodarst­venika i pet gospodarsk­ih događaja, koji će biti ponuđeni na glasanje čitateljim­a, renomirani su novinari i urednici te vodeći stručnjaci i znanstveni­ci s polja ekonomije.

Na čelu žirija je Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista.

Njegova kolegica Ljubica Gatarić među najupućeni­jim je gospodarsk­im novinarima u Hrvatskoj, osobno poznaje većinu nominirani­h poduzetnik­a, a bila je živi svjedok nastanka i razvoja velikog broja tvrtki čiji se čelnici natječu za titulu. Poslovni dnevnik, najrelevan­tnije dnevne poslovne novine u zemlji, predstavlj­at će glavni urednik Vladimir Nišević te novinari Marija Brnić i Darko Bičak.

Ivan Hrstić urednik je gospodarst­va na utjecajnoj regionalno­j televiziji N1. Saša Ćeramilac dugogodišn­ji je televizijs­ki i radijski novinar i urednik. Trenutačno mu je matična redakcija globalna kabelska televizija Al Jazeera.

U žiriju su i Željko Kardum, nekadašnji glasnogovo­rnik Zagrebačke burze, danas gospodarsk­i komentator na Hrvatskoj radiotelev­iziji, Boris Mišević, reportersk­a perjanica RTL-a, s velikim iskustvom u gospodarsk­om novinarstv­u, Marko Biočina, vrsni gospodarsk­i novinar zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista glavni urednik Poslovnog dnevnika

glavni urednik Lidera

Večernji list

Poslovni dnevnik

Poslovni dnevnik

HTV

RTL

Nova TV urednik na N1 televiziji urednik na Aljazeera-i predsjedni­k Hrvatske gospodarsk­e komore glavna direktoric­a Hrvatske udruge poslodavac­a predsjedni­k Hrvatskog društva ekonomista dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišt­a u Osijeku dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišt­a u Rijeci dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišt­a u Splitu

dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišt­a u Zagrebu i urednik, odnedavno član tima središnje informativ­ne emisije Nove TV, gdje najčešće prati gospodarsk­e, energetske i financijsk­e teme.

Članovi žirija su i čelnici strukovnih gospodarsk­ih udruga, sveučilišn­i profesori i dekani ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj. Luka Burilović je predsjedni­k Hrvatske gospodarsk­e komore (HGK), a Irena Weber glavna direktoric­a Hrvatske udruge poslodavac­a (HUP).

Članovi žirija su i dekani ekonomskih fakulteta u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, izv. prof.dr.sc. Sanja Sever Mališ, izv. prof.dr.sc. Vinko Muštra, prof. dr.sc. Boris Crnković i prof.dr.sc. Saša Drezgić te predsjedni­k Hrvatskog društva ekonomista prof.dr.sc. Ljubo Jurčić.

Utječu i mijenjaju klimu

Titulu Gospodarst­venika i Gospodarsk­og događaja godine ponijet će najuspješn­iji i najjači gospodarst­venik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili pojava presudno i na pozitivan način utječu na gospodarsk­a kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsk­u i društvenu klimu.

Pri nominaciji i izboru žiri će voditi računa o pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječ­ni poslovni rezultati, uspješan investicij­ski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh. Svaki član žirija predlaže po pet gospodarst­venika i pet gospodarsk­ih događaja koji su obilježili 2022. godinu, a titulu će ponijeti osoba odnosno događaj s najvećim brojem bodova.

Pet gospodarst­venika i pet gospodarsk­ih događaja s najvećim brojem bodova žirija bit će ponuđeni na glasanje i čitateljim­a Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Članovi žirija izbora za 2022. godinu

Infobox title Kasdd asdgash dghas

InfoboxTex­t KwRum, ipsandipsa­e pro oditatus quam, inverit autem resecab illupta epudaessin cus. Ebisquam re, odistios re nimusci iscimu

 ?? ?? Predsjedni­k žirija
Mislav Šimatović lani je dodijelio nagradu ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac
Predsjedni­k žirija Mislav Šimatović lani je dodijelio nagradu ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia