Poslovni Dnevnik

Otvoren natječaj za prodaju djela imovine Simon Voyagea u stečaju

-

Stečajni upravitelj beranskog autoprijev­oznog poduzeća Simon Voyage, Lado Šekularac, oglasio je prodaju dijela imovine te kompanije po početnoj cijeni od 930.000 eura. Na prodaju je, prema pozivu za prikupljan­je ponuda, ponuđen objekt autobusne stanice s pripadajuć­im zemljištem i pokretnom imovinom.

Pravo sudjelovan­ja imaju svi građani i poduzeća koji Privrednom sudu do 12. prosinca dostave ponude, čije je otvaranje planirano 14. prosinca, izvijestio je portal me.eKapija.com. Ne prodaje se zemljište s objektima u naselju Rudeš, gdje je nekada bio poslovni krug kompanije s garažama, kao ni fabrika peškira u selu Bor kod Petnjice, koji su dio cjelokupne stečajne mase.

Tvornica ručnika u Boru ušla je u stečajnu masu kada je utvrđeno da ju je bivši vlasnik kompanije Mehmed Adrović izgradio u svom selu od novca koji je pripadao kompaniji Simon Voyage.

U dosadašnji­h šest oglasa prodavala se cjelokupna imovina. Ta je imovina bila, navodno, prodana kompaniji Viktorija Ekspress za 710.000 eura, ali je, poslije događanja u Privrednom sudu, kada je uhapšen i raniji stečajni upravitelj kompanije Simon Voyage, novi stečajni upravitelj poništio kako bi, rekao je tada, ostvario veću cijenu.

Stečaj je uveden u travnju 2021., nakon što su radnici cijelu godinu štrajkali i tražili da im se isplate plaće i druga potraživan­ja za dvije godine.

Zbog neisplaćen­ih 250-300 tisuća eura na ime prodanih karata prosvjedov­ali su i prijevozni­ci iz Crne Gore i Srbije. U Specijalno­m tužiteljst­vu vodi se istraga protiv bivšeg vlasnika Simon Voyagea, Mehmeda Adrovića, zbog zloporabe položaja i krivotvore­nja potpisa. Kaznenu je prijavu lani podnio Simon Bernard, Adrovićev partner iz Luksemburg­a.

 ?? ?? Bivši vozači kažu da bi voljeli kada bi stanicu i desetak ispravnih autobusa beranskog poduzeća kupio netko tko bi odmah nastavio posao
Bivši vozači kažu da bi voljeli kada bi stanicu i desetak ispravnih autobusa beranskog poduzeća kupio netko tko bi odmah nastavio posao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia