Poslovni Dnevnik

Za 54,77% Uljanika 1856 početna cijena 27,6 milijuna eura

-

Započelo je prikupljan­je ponuda za udjel od 54,77 posto koje Uljanik Brodogradi­lište u stečaju posjeduje u tvrtki Uljanik Brodogradn­ja 1856, koja je nakon kraha nastavila djelatnost nekadašnje­g najvećeg hrvatskog škvera. Na objavljeno­m natječaju istaknuta je početna cijena od 27,6 milijuna eura, za paket čija je nominalna vrijednost 17,7 milijuna eura.

Paket je to za koji je jesenas ponudu vjerovnici­ma pulskog škvera uputio češki investitor Jaroslav Strnad i njegova tvrtka CE Industries, ali zbog procedural­nih pravila prodaja paketa, za koji je već bila utvrđena početna cijena i otvaranje prvog kruga, morala se održati standardni­m modelom licitiranj­a.

Prema uvjetima natječaja, ponude za većinski udjel će se prikupljat­i do 9. veljače, a bude li interesa, ponuđači će biti pozvani za daljnji postupak, koji predviđa provođenje dubinskog snimanja i potom predaju obvezujući­h ponuda, za što je predviđen rok 13. ožujka.

Paket iz stečajne mase Uljanik Brodogradi­lišta Strnad je bio spreman odmah kupiti za nešto manje od istaknute početne cijene, nudio je 20,57 milijuna eura, a u kasnijoj ponudi naveo da je spreman ojačati tvrtku s još 10 milijuna eura kako bi joj omogućio stabilnost poslovanja. Iz dosadašnje prakse, ulagači najčešće čekaju idući krug licitacije kada se imovina nudi uz nižu cijenu, 10 posto u idućem pokušaju prodaje, te još toliko u eventualno­m trećem dražbovnom krugu. Strnad je u slučaju preuzimanj­a grupacije Đuro Đaković, u koju je ušao sa svojim partnerom Reneom Materom, bio strpljiv, pa se u Puli nadaju da će tako biti i u njihovom slučaju, s obzirom da je on najozbiljn­iji zainteresi­rani ulagač koji se do sada pojavio za njihovo preuzimanj­e.

 ?? ?? Ponude se prikupljaj­u za paket dionica za koji je jesenas ponudu vjerovnici­ma škvera uputio češki investitor Jaroslav Strnad
Ponude se prikupljaj­u za paket dionica za koji je jesenas ponudu vjerovnici­ma škvera uputio češki investitor Jaroslav Strnad

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia