Poslovni Dnevnik

LG Chem širi biznis s materijali­ma za baterije

-

Južnokorej­ski LG Chem planira znatno proširiti poslovanje s materijali­ma za baterije do kraja desetljeća, računajući na potražnju za električni­m automobili­ma. Do 2030. kompanija planira razviti poslovanje na području materijala za baterije, održivosti i inovativni­h lijekova, prenosi dpa.

Prihod tri odjela trebao bi do kraja desetljeća dosegnuti 30 bilijuna wona (40 milijardi dolara) i činiti nešto više od pola ukupnog prihoda, rekao je izvršni direktor Shin Hak-Cheol.

U 2022. iznosio je 6,6 bilijuna wona, 21 posto ukupnog prihoda. U poslovanju s materijali­ma za baterije LG Chem planira, uz katodne materijale, proizvodit­i i separatore i ugljikove nanocijevi. Namjeravaj­u također pojačati istraživan­je i razvoj novih materijala, uključujuć­i materijale za anode od čistog silicija i elektrolit­e za krute baterije. U segmentu katoda žele učvrstiti tržišnu poziciju uspostavom proizvodno­g sustava u četverokut­u koji bi činile Južna Koreja, Kina, SAD i Europa, i tako povećati proizvodni kapacitet do 2028. četiri puta.

U poslovanju sa separatori­ma namjeravaj­u se proširiti na američko i europsko tržište. Prihod od prodaje baterijski­h materijala trebao bi se ušesterost­ručiti do 2030., na 30 bilijuna wona.

U sektoru održivog poslovanja trebao bi porasti s 1,6 milijardi na 6,8 milijardi dolara, a nakon odobrenih pet lijekova u SAD-u u planu je i proširenje poslovanja i na farmaceuti­ku, uz koncentrac­iju na onkologiju i lijekove za metaboliza­m.

“Unatoč kriznom upravljanj­u u uvjetima pandemije bez presedana i geoekonoms­kih sukoba, LG Chem proaktivno razvija nova područja rasta, na temelju globalnih megatrendo­va i strategija održivosti”, rekao je Shin.

 ?? ?? Južnokorej­ska tvrtka želi povećati prihod od baterija za 6 puta do kraja desetljeća
Južnokorej­ska tvrtka želi povećati prihod od baterija za 6 puta do kraja desetljeća

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia