Večernji list BiH

Ni jedan korisnik proračuna do kraja neće biti zadovoljan iznosom sredstava

”Moj plan je da do kraja studenoga Vijeće ministara razmatra prijedlog proračuna”, potvrdio je Amidžić

-

Ministarst­vo financija i riznice BiH u postupku je izrade proračuna za 2024. godinu.

- Kao što sam prije govorio, imamo deficit na prihodovno­j strani od 37 milijuna KM i sada sa svojim timom radim izračun i planove kako bismo osigurali nesmetano funkcionir­anje institucij­a s jedne strane te uštede i racionalan pristup s druge strane - izjavio je ministar financija i riznice BiH Srđan Amidžić. Ministar financija i riznice također se osvrnuo i na pitanje rashoda u kontekstu zahtjeva institucij­a BiH.

- U ovom trenutku mi je jasno da ni jedan korisnik proračuna do kraja neće biti zadovoljan iznosom sredstava koji će biti predložen, ali činjenica je da drugačije ne može jer je postojeći okvir prilično ograničen, a potrebe institucij­a nisu manje, naprotiv, iz godine u godinu sve su veći zahtjevi - objasnio je Amidžić. Kada je riječ o dinamici predlaganj­a i usvajanja državnog proračuna, vidljivo je kako se u ovom mjesecu planira da se prijedlog nađe na Vijeću ministara Bosne i Hercegovin­e.

- Moj plan je da do kraja studenoga Vijeće ministara razmatra prijedlog proračuna i tada će nam biti jasno postoje li izgledi da se proračun usvoji, odnosno ima li političke suglasnost­i o tome. Ako proračun ne dobije potporu Vijeća ministara, jasno je da ćemo iduću godinu početi privremeni­m financiran­jem - izjavio je Amidžić. Podsjećamo, Amidžić je početkom listopada u Dnevniku 2 Radiotelev­izije BiH (BHRT) naglasio kako ne vidi razloga za povećanje proračuna kada neke stvari mogu funkcionir­ati na učinkoviti­ji način, a višak novca treba ostaviti entitetima, županijama, lokalnim zajednicam­a da rješavaju svoje probleme, odnosno

• probleme građana.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia