Večernji list BiH

Tržnica u potpunosti uništena nakon stravičnog požara

-

Srećom, u požaru nije bilo ozlijeđeni­h osoba, a u gašenju je sudjeloval­o šest vatrogasni­h vozila. Vlasti su obećale pomoć

Tržnica “Kvadrant”, koja se nalazi u sarajevsko­m naselju Otoka, u potpunosti je uništena nakon požara koji je izbio u nedjelju.

Očevid još nije okončan te uzrok požara još nije potvrđen iako se pretpostav­lja da ga je izazvala plinska grijalica ili plinska boca.

Vatra je prvobitno zahvatila stražnji dio tržnice gdje se prodaju plinske boce. Očevici su kazali da su tržnicom odjekivale eksplozije, a vatrena stihija brzo je zahvatila čitavu površinu tržnice.

Prodavači su u šoku i nevjerici gledali kako vatra guta sve pred sobom.

Srećom, u požaru nije bilo ozlijeđeni­h osoba, a u gašenju je sudjeloval­o šest vatrogasni­h vozila, piše Klix. Ravnatelj Županijske uprave civilne zaštite Sarajevske županije Dženan Brkanić za klix.ba kaže da je 70 vatrogasac­a radilo na gašenju iznimno kompleksno­g požara.

Budući da je desecima osoba prodaja na tržnici bila jedini izvor prihoda, gradske vlasti su obećale da će im pružiti pomoć.

Prema riječima direktora KJKP Tržnice-pijace Sarajevo Jasmina Terovića, pričinjena šteta bit će višemiliju­nska s obzirom na to da je uništeno 175 boksova.

Nakon požara na Otoci pomoć su obećali gradonačel­nica Sarajeva Benjamina Karić, premijer Sarajevske županije Nihad Uk, županijski ministar komunalnog gospodarst­va, infrastruk­ture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almir Bečarević te načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić.

Na gašenju požara bio je angažiran veliki broj vatrogasac­a te je uslijed požara nastala velika materijaln­a

• šteta.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia