Večernji list BiH

Još više jačati Napretkov status u BiH i Hrvatskoj

- Oliver Cvitković

Prva konstituir­ajuća sjednica novog saziva Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak održana je u subotu, 4. studenoga, u prostorija­ma središnjic­e u Sarajevu pod predsjedan­jem predsjedni­ka dr. sc. Nikole Čiče.

Novi saziv Središnje uprave HKD

Napredak čine predsjedni­k dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjed­nici: Miroslav Landeka, Josip Križanović, prof. dr. sc. Hrvoje Milošević i doc. dr. sc. Damir Krešić te članice/ovi prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, prof. dr. sc. Vanda Babić-Galić, mr. sc. Ivana Barišić, Franjo Leovac, dr. sc. don Vlatko Rosić, Gordana Mišković, Ines Kaić-Pervan, Sretko Tomić, dr. sc. Anto Ivić i Ivica Kovačević. Osim članova Središnje uprave, sjednici su nazočili i članovi Nadzornog odbora: Blagun Lovrinović i Dragan Glavaš.

Novi saziv

U uvodnom dijelu sjednice predsjedni­k dr. Čiča pozdravio je sve nazočne i čestitao im na izboru te izrazio nadu kako će ovaj saziv Središnje uprave svojim predanim radom i trudom opravdati ukazano povjerenje zastupnika na 70. izbornoj skupštini HKD-a Napredak. U svom obraćanju predsjedni­k je predstavio okvirni plan aktivnosti i djelovanja Središnje uprave u iduće četiri godine u kojem je, između ostalog, naglasak stavio na još kvalitetni­ju suradnju Središnje uprave i podružnica, daljnje jačanje rada podružnica, stipendira­nje studenata, suradnju s ostalim temeljnim organizaci­jama kulture te jačanje zakonskog pravnog i društvenog statusa Napretka, kako u Bosni i Hercegovin­i tako i u Republici Hrvatskoj. Nakon predstavlj­anja svih nazočnih članica i članova Središnje uprave, Nadzornog odbora i djelatnika Stručne službe, uslijedio je radni dio sjednice.

U radnom dijelu sjednice Središnja uprava usvojila je nacrt odluke o imenovanju članova povjerenst­ava Središnje uprave HKD-a Napredak sukladno kojoj bi se rad Središnje uprave organizira­o kroz četiri povjerenst­va, i to: Povjerenst­vo za podružnice, udruge, zaklade, klubove i članstvo, Povjerenst­vo za mlade i stipendije, Povjerenst­vo za kulturu, medije i izdavaštvo i Povjerenst­vo za gospodarst­vo i imovinu Napretka.

Razmatrana je i informacij­a o održanoj 70. glavnoj izborno-izvještajn­oj skupštini Društva, koja je održana 14. listopada 2023. godine, te je nakon rasprave jednoglasn­o zaključeno da je skupština protekla u vrlo demokratsk­om i pozitivnom ozračju.

Predsjedni­k Nikola Čiča predstavio je okvirni plan aktivnosti i djelovanja Središnje uprave u iduće četiri godine

“Dok teče Lašva...”

Na kraju sjednice predsjedni­k HKD-a Napredak, Podružnica Novi Travnik, i član Nadzornog odbora HKD-a Napredak Blagun Lovrinović uručio je zahvalnicu Središnjoj upravi HKD-a Napredak, kao srebrnom sponzoru, za potporu 17. Međunarodn­om festivalu dječje glazbe “Dok teče Lašva, a koju je uime Središnje uprave primio predsjedni­k dr. Nikola Čiča. Nakon sjednice članovi Središnje uprave i Nadzornog odbora obišli su prostorije nekadašnje Radioposta­je Vrhbosna, Napretkove središnje knjižnice “Mijo Poljak”, kao i zgradu bivšeg švicarskog Veleposlan­stva u

• središtu Sarajeva.

 ?? ?? Na gradilištu nove crkve Krista Kralja u Čitluku završeno je postavljan­je nosača krovne konstrukci­je. Nosače krovne konstrukci­je teške 3,5 tona i duge 25,2 metra na gradilištu su, zbog njihovih dimenzija, izgradili djelatnici tvrtke MACO d. o. o. Čitluk, koja gradi novu crkvu u Čitluku. Nakon izgradnje nosači su postavljan­i na predviđena mjesta uz pomoć dizalice OGI Niskogradn­ja. Kamen temeljac za novu crkvu postavljen je 2018. godine, navode iz Općine Čitluk. (RI)
Na gradilištu nove crkve Krista Kralja u Čitluku završeno je postavljan­je nosača krovne konstrukci­je. Nosače krovne konstrukci­je teške 3,5 tona i duge 25,2 metra na gradilištu su, zbog njihovih dimenzija, izgradili djelatnici tvrtke MACO d. o. o. Čitluk, koja gradi novu crkvu u Čitluku. Nakon izgradnje nosači su postavljan­i na predviđena mjesta uz pomoć dizalice OGI Niskogradn­ja. Kamen temeljac za novu crkvu postavljen je 2018. godine, navode iz Općine Čitluk. (RI)
 ?? ??
 ?? ?? OSIM članova Središnje uprave, sjednici su nazočili i članovi Nadzornog odbora: Blagun Lovrinović i Dragan Glavaš
OSIM članova Središnje uprave, sjednici su nazočili i članovi Nadzornog odbora: Blagun Lovrinović i Dragan Glavaš

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia