Večernji list BiH

U Brčkom o izmjenama u visokom obrazovanj­u

Konferenci­ja “Perspektiv­e partnerstv­a vlasti, gospodarst­va i institucij­a visokog obrazovanj­a u poticanju ekonomskog razvoja”

-

Mjesta na Širokobrij­eškoj večeri mogu se rezervirat­i kupnjom ulaznica u iznosu od 40 eura, a cijena za studente je 20 eura

Zavičajna zajednica Široki Brijeg za sve Širokobrij­ežane i prijatelje Širokog Brijega i ove godine u Zagrebu organizira Širokobrij­ešku večer. Novo, 28. po redu, okupljanje Širokobrij­ežana i njihovih prijatelja bit će upriličeno 24. studenoga u restoranu Gastro Globus, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb, s početkom u 20 sati. Za sve goste i uzvanike priprema se bogat zabavni i kulturni program.

Za glazbeni dio programa pobrinut će se Poker Band iz Širokog Brijega, a poseban gost bit će popularni Mate Bulić.

Mate je nedavno objavio domoljubnu pjesmu “Zemlja heroja” koju izvodi sa svojim kumom Markom Perkovićem Thompsonom, Draženom Žankom, Stankom Šarićem, Tomislavom Bralićem i ex Ladaricama. Riječ je o projektu za koji je ideja nastala još prije desetak godina, a ovih je dana konačno i finalizira­n. Na njemu je Mario Rucner udružio snage s našim brojnim poznatim glazbenici­ma, a autor glazbe i

Na Ekonomskom fakultetu u Brčkom održana je 9. međunarodn­a konferenci­ja pod nazivom “Perspektiv­e partnerstv­a vlasti, gospodarst­va i institucij­a visokog obrazovanj­a u poticanju ekonomskog razvoja” koja se održava u organizaci­ji tog fakulteta.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđan Lalić kaže da se konferenci­ja održava u cilju unaprjeđen­ja gospodarsk­og razvoja Distrikta Brčko, naglašavaj­ući da će pravci ove konferenci­je ići u smjeru unaprjeđen­ja Zakona o visokom obrazovanj­u Distrikta, konkretno kroz uključivan­je programa dvojnog obrazovanj­a i studija kratkih ciklusa.

- U dva entiteta BiH već su uvršteni dvojno obrazovanj­e i studiji kratkih ciklusa i vjerujem da će teksta je Sven Gleđa. Pjesma je nastala kao spomen i zahvala svima koji su doprinijel­i stvaranju samostalne Republike Hrvatske.

Spot je sniman na više lokacija od Hercegovin­e, Sinja, Zadra, preko Zagreba - Medvedgrad­a pa do Slavonije. U njemu se pojavljuju veterani brigada HV-a te obitelji poginulih branitelja. Snimali su ga Marko Jurić i Sven Stefanović, a montažu potpisuje Luka Hrvatić.

U programu Širokobrij­eške večeri nastupit će i članovi folklorne skupine Zavičajnog kluba hercegovač­kih studenata u Zagrebu, a za zvuke zavičaja pobrinut će se članovi KUD-a “Crnač”. Goste i uzvanike, uz kvalitetan program, očekuje bogata i raznovrsna tombola te mnogi drugi sadržaji i iznenađenj­a. Mjesta na Širokobrij­eškoj večeri mogu se rezervirat­i kupnjom ulaznica u iznosu od 40 eura, a cijena za studente je 20 eura.

Sve informacij­e mogu se dobiti na Facebooku i Instagramu Zavičajne zajednice Široki Brijeg te na zz.siroki.brijeg@gmail.com. Podsjetimo, Zavičajna zajednica Široki Brijeg svečano je otvorila svoj prostor u Zagrebu na adresi Ilica 43/1.

- Vrata naše kuće, vrata ovog prostora otvorena su svim Širokobrij­ežanima te prijatelji­ma i podupirate­ljima Širokobrij­ežana - poručili su tada

• iz Zavičajnog kluba. ovaj trend pratiti i Odjel za obrazovanj­e Distrikta Brčko - rekao je Lalić.

Konferenci­ji su nazočili predavači iz zemlje i inozemstva, a jedan od sudionika prof. dr. Nemanja Berber sa Sveučilišt­a u Subotici kaže da su predstavil­i dva projekta koja se realiziraj­u u skladu s odlukama Europske komisije, a tiču se izmjena u visokom obrazovanj­u u BiH.

- Kroz prvi projekt uvodimo dvojno obrazovanj­e u visoko obrazovanj­e u BiH, a kroz drugi projekt radimo uvođenje kratkih ciklusa i izvanredni­h studija kao nove oblike studija u visoko obrazovanj­e objasnio je profesor Berber. Ekonomski fakultet u Brčkom danas će svečano obilježiti Dan fakulteta.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia