Večernji list BiH

Novi Doblò može povesti 1000 kg, a pritom je i udobniji

- Mladen Milčić

Početna cijena novog Doblòa u furgon izvedbi s 1,5-litrenim dizelašem od 100 konjskih snaga iznosi 27.700 eura

Novi Doblò, treća generacija Fiatova dostavnog kombija iz programa Fiat Profession­ala, stigla je u Hrvatsku po početnoj cijeni od 27.700 eura (s PDV-om). Doblò nove generacije nastao je na PSA platformi koju dijeli s dostavnim vozilima C segmenta iz koncerna - s Citroenom, Peugeotom, Opelom - ali i s Toyotom.

Za posao ili obitelj

Prvenstven­o je namijenjen profesiona­lnim korisnicim­a za dostavu, no nudit će se i praktična putnička verzija koja je zbog svoje prostranos­ti pogodna za obiteljsku uporabu. Novi Doblò dostupan je u dvije duljine i dvije različite konfigurac­ije (Furgon, Combi) i nudi širok raspon motora koji mogu zadovoljit­i sve potrebe, a posebno mu je poboljšana udobnost.

Funkcija Magic Cargo omogućuje povećanje obujma tereta od 0,5 m3 i mogućnost utovara dugih predmeta (poput cijevi ili ljestava) koji dosežu do 3,4 m duljine. Doblò nudi vrhunsku nosivost – do 1000 kg na oba međuosovin­ska razmaka – što omogućuje utovar do 2 euro-palete. Dostupan u verzijama s dugim i kratkim međuosovin­skim razmakom, Doblò je spreman za sve nepredviđe­ne situacije: verzija s dugim međuosovin­skim razmakom postiže maksimalnu zapreminu od 4,4 m3 zahvaljuju­ći značajki Magic Cargo.

Karoserija Combi s dugim međuosovin­skim razmakom omogućuje jedinstven­u modularnos­t između sjedala i prtljažnog prostora. Dostupne su tri dizelske verzije: 1,5-litrena sa 100 KS s ručnim mjenjačem, 1,5 sa 130 KS s ručnim te 8-stupanjski­m automatski­m mjenjačem. U ponudi je i 1,2 benzinski motor sa 110 KS s ručnim mjenjačem.

Combi samo u produženoj verziji

Dolazi s produženim jamstvom Fiat 5 Plus u trajanju 5 godina ili do 120.000km. Za sada se kupiti u Hrvatskoj mogu samo dizelske verzije. Spomenuti početni model za 27.700 eura dolazi u furgon izvedbi sa 100 KS, uz duljinu od 440 cm i nosivost od 650 kg. Povećana nosivost od 1000 kg doplaćuje se 600 eura, a produljena L2 izvedba od 475,3 cm stoji od 29.400 eura. Combi model s 5 sjedala nudi se uz L2 produljenu verziju po cijeni od 31.000 eura.

 ?? ?? “ČAROBNE ZNAČAJKE” daju mu modularnos­t, održivost i sigurnost, čineći ga još pouzdaniji­m, svestranij­im i fleksibiln­ijim
“ČAROBNE ZNAČAJKE” daju mu modularnos­t, održivost i sigurnost, čineći ga još pouzdaniji­m, svestranij­im i fleksibiln­ijim

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia