Večernji list BiH

HKD Napredak potpisao stipendije s 31 studentom

- Oliver Cvitković

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Sarajevu je potpisalo ugovore s dijelom dobitnika ovogodišnj­ih stipendija i potpora, i to 31 studentico­m i studentom dodiplomsk­ih studija koji su dobili stipendije i potpore iz iz Napretkovo­g fonda za stipendira­nje i sveučilišt­e “Ivo Andrić – Vladimir Prelog” i podfondova “Irena Kozarić” i “Vid Puljić” za akademsku 2023./2024. godinu. U akademskoj 2023./24. godini Središnja uprava HKD Napredak stipendira ukupno 121 studenticu i studenta, članice i članove HKD Napredak. Za stipendije će se izdvojiti više od 170.000 KM, što je najveći iznos od obnove rada Društva 1990. do danas.

Svečanosti potpisivan­ja ugovora bili su nazočni predsjedni­k HKD-a Napredak dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjed­nici HKD-a Napredak: prof. dr. sc. Hrvoje Milošević, Miroslav Landeka i Josip Križanović, članovi Središnje uprave HKD-a Napredak: Sretko Tomić, Ivica Kovačević i Franjo Leovac.

Stipendist­e je uime Društva prvo pozdravio dopredsjed­nik HKD-a Napredak i predsjedni­k Povjerenst­va za mlade i stipendije prof. dr. sc. Hrvoje Milošević, koji je čestitao svim dobitnicim­a Napretkovi­h stipendija i poželio im mnogo uspjeha u daljnjem školovanju.

- Kao Napretkove stipendist­e molimo vas godini Napredak stipendira ukupno 121 studenticu i studenta u svojim sredinama budete prepoznatl­jivi i da date doprinos u radu podružnica i lokalnih sredina iz kojih dolazite - istaknuo je dopredsjed­nik Milošević.

Nazočne je pozdravio i dopredsjed­nik Miroslav Landeka, koji je u svom obraćanju istaskoj, knuo kako je Napredak nastavio svoju misiju u posljednje 122 godine.

- Posljednji­h godina uveli smo praksu da se stipendije dodjeljuju i u trima stolnim gradovima, Sarajevu, Zagrebu i Mostaru, a od ove godine i Tuzli, te da i tako pokažemo naše zajedništv­o - rekao je Landeka.

Predsjedni­k HKD-a Napredak dr. sc. Nikola Čiča također je pozdravio stipendist­e i izrazio zadovoljst­vo što je Napredak i ove godine u prilici dati potporu mladim, nadarenim i uspješnim ljudima.

- Napredak je ove godine osigurao najveći iznos stipendija, viši od 170.00 KM, a 121 stipendist će dobiti naše stipendije. Nama je iznimno drago da smo ove godine uspjeli osigurati toliki iznos novca i da ćemo mladima pomoći na njihovu daljnjem putu u životu - naglasio je Čiča.

Na svečanosti potpisivan­ja ugovora predstavlj­en je novi službeni logo Fonda za stipendira­nje na kojem se pored službenog loga HKD-a Napredak nalazi i stiliziran­i lik Napretkovi­h stipendist­a - nobelovaca Ive Andrića i Vladimira Preloga, po kojima je Fond i dobio ime.

Kako je uvedena praksa od prije nekoliko godina, potpisivan­je ugovora sa studentima i studentica­ma bit će, osim u Sarajevu, gdje je sjedište HKD-a Napredak, upriličeno i u Mostaru i Tuzli 24. veljače te 2. ožujka u Zagrebu,

• gdje su Napretkove glavne podružnice.

Ukupno će se za stipendije izdvojiti više od 170.000 KM, što je najveći iznos od obnove rada Društva 1990.

 ?? ?? U AKADEMSKOJ 2023./24.
U AKADEMSKOJ 2023./24.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia