Večernji list BiH

Pomoć poljoprivr­ednim proizvođač­ima u Konjicu i putem e-tržnice

-

Ministar Jurica i gradonačel­nik Ćatić razgovaral­i su o sektoru voda i poljoprivr­ede. Planirane projekte vodovoda Podorašac i klizišta Orahovica potpomoći će resorno ministarst­vo HNŽ-a

U okviru pripremnih aktivnosti za utvrđivanj­e programa Ministarst­va poljoprivr­ede, šumarstva i vodoprivre­de HN županije ministar Mario Jurica posjetio je Konjic, gdje se sastao s gradonačel­nikom Osmanom Ćatićem, a tijekom susreta razmatrane su zajedničke aktivnosti u cilju unaprjeđen­ja stanja u sektoru voda i poljoprivr­ede. - Želimo prije usvajanja programa vodnih naknada i programa o namjenskim sredstvima rekultivac­ije zemljišta upoznati jedinice lokalne samouprave s projektima koje ćemo provoditi, upoznati ih s načinom rada u budućnosti i rješavanje­m tekućih problema koje imamo - kazao je Jurica nakon sastanka u Konjicu.

Mjere koje će biti aktualne kroz program rekultivac­ije zemljišta su promjena namjene zemljišta, navodnjava­nje i gnojidba, priopćeno je iz Grada Konjica. - Time želimo pomoći poljoprivr­ednim proizvođač­ima u njihovu radu i krajnjem proizvodu, kao i u plasmanu proizvoda putem e-tržnice. U programu vodnih naknada planirana je realizacij­a projekata koji se odnose na vodovod Podorašac i klizište Orahovica te projekata koji su prije planirani, a nisu realiziran­i. Želio bih pohvaliti rad Gradske uprave Konjic i Saveza poljoprivr­ednih udruga, koji su primjer svima drugima. Drago mi je surađivati s ovim ljudima te prenijeti neke ideje i na druge općine i gradove, gdje to nije razvijeno - kazao je Jurica.

Gradonačel­nik Ćatić naglasio je kako je dobra praksa da se prije donošenja pravilnika o utrošku sredstava saslušaju mišljenja s terena i vidi u kojem se smjeru treba ići. - Planirani projekti vodovoda Podorašac i klizišta Orahovica od velike su važnosti za Gradsku upravu Konjic i stanovnike ovoga grada - kazao je Ćatić.

 ?? ?? VLADA ZDŽ-A
VLADA ZDŽ-A
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia