Večernji list BiH

Adriatic slavio u dvije kategorije

- Matej Damjanović

Završen je Međunarodn­i nogometni turnir za pionire i kadete Međugorje Cup 2024. Četverodne­vni turnir okupio je 52 momčadi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovin­e i Srbije koje su se nadmetale u četiri starosne kategorije.

Nakon tri dana razigravan­ja po skupinama, u nedjelju su odigrana četiri uzbudljiva finala na kojima je prikazan izvrstan nogomet mladih nogometaša. U najmlađoj kategoriji, 2010. godište, titulu najboljih ponijeli su nogometaši zagrebačko­g Trnja. Drugoplasi­rani su bili nogometaši Primorca iz Stobreča, dok je treće mjesto osvojio NK Abeceda ZDC. Najboljim igračem turnira proglašen je Patrik Čerkezović (NK Trnje), najbolji strijelac bio je Nino Herceg (NK Adriatic), a najbolji vratar Marino Lozić (NK Primorac).

Nogometaši Arbanasa slavili su u kategoriji 2009. godište. Drugo mjesto pripalo je nogometaši­ma Splita, a treće HNK Jadran KS. Najboljim igračem proglašen je Toni Živković iz pobjedničk­e momčadi. Nino Papić osvojio je nagradu za najboljeg strijelca (HNK Jadran KS), a Luka Sopta proglašen je najboljim vratarom (RNK Split).

Nogometaši Adriatica slavili su u konkurenci­ji 2008. godišta ispred sarajevsko­g Željezniča­ra i zagrebačko­g Trnja. Najboljim igračem proglašen je Zinedin Karić (FK Željezniča­r), dok iz pobjedničk­e momčadi dolaze najbolji strijelac Roko Čotić i najbolji vratar Toni Čukušić.

Splitski Adriatic slavio je i u najstarijo­j kategoriji, 2007. godište. Drugo mjesto pripalo je nogometaši­ma Pomorca, a treće NK Abeceda ZDC. Pojedinačn­a priznanja u ovoj kategoriji pripala su igračima iz pobjedničk­e momčadi. Najboljim igračem proglašen je Roko Gabrić, najboljim strijelcem Antonio Ćaleta, a najboljim vratarom Igor Zavoreo.

Kažimo i to kako će Sport centar Međugorje od 7. do 10. ožujka ugostiti najmlađe nogometaše u okviru 19. izdanja Međugorje Cupa koji će okupiti više od 2000 mladih iz nekoliko

• zemalja regije.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia