Večernji list BiH

Ateca s Cuprinim znakom i iz 150 konja izvuče dobru zabavu

- Sandra Mikulčić

Isprobali smo obiteljski SUV španjolske marke sa sportskim naslijeđem. Prava je mjera komfora i dinamike

Pri spomenu Cupre, većini je pred očima neki sportski model. Tako je to još od onih dana kad je Cupra bila Seatova sportska linija, No, Cupra je već neko vrijeme samostalna marka i, iako prvenstven­o sportskog duha, a zadnje vrijeme i električno­ga srca, na test nam je stigla obiteljska Cupra Ateca sa 150 benzinskih konja.

U vožnji utegnuta i upravljiva

Je li to dovoljno za kompaktni SUV? Jest, mišljenja smo, ako vam nije do jurnjave, već uživate u ležernoj vožnji. Mada, i to ‘ležerna’ valja shvatiti malo šire, jer Cupra Ateca i s ovim se motorom može dinamično voziti: auto je utegnut, upravljiv, cestu jako lijepo drži. Početni 1,5-litreni benzinski motor Atecu do stotke potjera za umjerenih 9,3 s. Maksimum joj je na 199 km/h. U kombinacij­i je i već dobro poznat i više puta hvaljen 7-brzinski DSG automatski mjenjač. Daje dozu komfora, brz je, pogotovo u sportskom modu rada. S druge strane, zahvaljuju­ći zaista dobrom ovjesu Ateca neravnine upija gotovo neprimjetn­o. Dodamo li tome dobru zvučnu izolaciju, putovati u njoj prilično je ugodno. Prosjek potrošnje na testu nam je bio 7,7 l/100 km.

Ateca je zanimljiva i prisjetimo li se Cuprinih početaka, kao samostalne marke, jer Cupra je upravo s ovim modelom napravila prve samostalne korake. Uz Leon, Atecu je Cupra preuzela od Seata, no u Cuprinoj je izvedbi taj model naglašenij­eg dizajna, s prestižnij­im detaljima. Izgleda šminkerski­je. U kabini mjestimičn­o uočavamo kvalitetni­je materijale, ergonomija je uzorna, prostora i na prednjim i na stražnjim sjedalima auta dugog 439 cm ima u izobilju. Školjkasta sjedala ono su što i očekujemo od Cupre – odlično podupiru tijelo i udobna su. Prtljažnik je 485 l zapremine. Digitalni instrument­i od 10,25” su prilagodlj­ivi, na 9,2-inčnom centralnom zaslonu lako se snaći.

Bogato opremljena

Oprema testne Atece 1,5 TSI DSG Boost bogata je, od važnijih stavki tu su 19” aluminijsk­i naplatci, automatska dvozonska klimatizac­ija, digitalni instrument­i, navigacija, kamera za parkiranje, parkirni senzori sprijeda i straga, grijana sportska sjedala, bežični

• punjač mobitela…

 ?? ?? TESTNI PRIMJERAK stoji 42.296 €, dok osnovna Cupra Ateca košta 39.384 eura
TESTNI PRIMJERAK stoji 42.296 €, dok osnovna Cupra Ateca košta 39.384 eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia