Večernji list BiH

Otac nestale Danke (2) prošao poligraf

Službe u Srbiji tragaju za nestalom djevojčico­m, na terenu su vatrogasci i spasioci koji koriste i dronove

-

nestankom Danke niti imaju bilo kakva saznanja o tome. Na snazi je i dalje Amber alert, alarm koji je u ovom slučaju prvi put aktiviran u Srbiji. Putem tog alarma policiji je pristiglo puno informacij­a te svaka od njih mora biti provjerena u što kraćem roku.

Širenje lažnih informacij­a

U cijelom ovom slučaju neki pokušavaju i zaraditi pa su u bosanskohe­rcegovačko­m naselju Hadžići, kod Sarajeva, uhićene tri osobe koje su iznijele tvrdnje da znaju gdje je nestala djevojčica te su za otkrivanje tih informacij­a tražile 50.000 KM (oko 25.000 eura). Pretražena je i njihova okolica te je utvrđeno da Danka nije kod njih. Direktor Centra za nestalu i zlostavlja­nju djecu Igor Jurić kazao je kako puno toga što je dovelo do nestanka djevojčice budi sumnje.

– Ovo je vrlo specifičan slučaj i to prije svega zbog djetetova uzrasta kao i činjenice da je ono potpuno nemoćno da nešto samo napravi, tako da se onda sve svodi na okolicu i ljude u blizini djeteta. Čini mi se da ne postoji osoba koja je u blizini a da ne budi sumnju. Ne upirem prst ni u koga, nego objektivno sagledavam činjenice koje su aktualne i koje govore o tome da sumnja mora postojati i da postoji zbog svih tih činjenica. U svakom nestanku vrijeme je ključno i kako prolazi vrijeme, vjerojatno­st da se dijete vrati živo sve je manja, zbog čega je nužno da se ljudi pripreme i na najgore vijesti. S obzirom na protok vremena, jedinu nadu sada vidim u tome da se netko eventualno javi sa zahtjevom za otkupninu ili da se dogodi neko

• čudo – rekao je Jurić.

 ?? ?? NASTAVAK POTRAGE
NASTAVAK POTRAGE

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia