Večernji list BiH

Vjerujem Livaji, puni stadion nosit će nas do pobjede

-

Derbi Dinama i Hajduka koji se na Poljudu igra od 19.30 sati u sklopu 28. kola SuperSport HNL-a, odlučit će o mnogo stvari. Ako i neće biti odlučujući, pokazat će smjer u kojemu će teći kraj prvenstva, a susret je najavio trener splitske momčadi Mislav Karoglan.

– Dinamo bi obično u ovo vrijeme sezone bježao sedam-osam bodova i dolazio rasterećen. Veliki pritisak je na njemu. Atmosfera u svlačionic­i je super, reprezenta­tivci su se vratili zdravi, to je najbitnije. Moram reći i da prvenstvo neće biti definirano nakon derbija, budite sigurni da će se bodovi gubiti, ali za nas su tri boda imperativ. Derbiji su često tvrdi, ali vjerujem da Dinamo razmišlja slično kao i mi. Očekujem nešto drukčiji derbi. Plan je biti agresivan od prve minute, plan A, B, C, sve varijante koje smo razradili. Što se tiče atmosfere, pun stadion nije presing nego poticaj. Imat ćemo atmosferu koja će nas nositi. Presing je kada nema nikoga na tribinama i kad ti je dosadno – rekao je Karoglan pa se osvrnuo na Marka Livaju i poraz od Lokomotive.

– Analizirao sam utakmicu. Nisam razmišljao o otkazu. Vodio sam ovaj klub u 30 utakmica i izgubio dvije, ali uvijek kažem dvije previše. Ovo je posao za hrabre i one koji to mogu. Ostat će na te dvije. Nisam razgovarao s Livajom o jedanaeste­rcu protiv Lokomotive, no ako nam se dosudi penal, ponovno će ga pucati on. Pucao ih je stotinu i jedan ili dva promašio, nije to ništa posebno.

Trener Splićana komentirao je i stanje Ivana Perišića:

– S nama je i trenira. Uključio se u momčadske treninge i donijet ćemo odluku o povratku kada to bude optimalno. Hoće li to biti sada za derbi ili neki drugi put, vidjet

• ćemo. trener Hajduka vjeruje da derbi protiv Dinama neće definirati prvenstvo

 ?? ?? MISLAV KAROGLAN
MISLAV KAROGLAN

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia