Večernji list BiH

Posušje bez Kamenara i Pavkovića, prigoda za mlađe igrače

Drugi put u ožujku Posušje je gost GOŠK-u na Podavali (subota, 20.45). Posljednji put bilo je 1:1, jesenas na Mokrom docu 0:0

- Matej Damjanović

U prvoj utakmici Posušja i GOŠK-a u aktualnoj sezoni na Mokrom docu 21. listopada nije bilo pogodaka. U uzvratu, 9. ožujka, na gabeljansk­oj Podavali opet nije bilo pobjednika. Završilo je 1:1, a oba pogotka zabili su gosti. Već u 8. minuti GOŠK je poveo autogolom Darija Pavkovića, a Karlo Kamenar izjednačio je u 57. minuti.

- Ni jedan od ove dvojice ovaj put neće nastupiti u Gabeli. Kamenar mora “odraditi” tri žuta kartona, dok Pavković neće igrati jer još nije potpuno zdrav nakon ozljede. Mislim kako ćemo na Pavkovića moći računati u sljedećem kolu protiv Tuzla Cityja. Nema razloga forsirati bilo koga, imamo mi dovoljno igrača na svim mjestima - rekao nam u petak nakon treninga trener Posušja Denis Ćorić. - Ostalo je sve dobro, radi se kako treba. U stanci smo imali mini pripreme, ujedno se odmorili pa u nastavak prvenstva ulazimo spremni. Igrali smo i jednu prijateljs­ku utakmicu, na Blatu protiv Širokog Brijega (0:3). Rezultat je najmanje važan, ali smo poštedjeli 7-8 standardni­h igrača, kao i Široki. Obje su strane posebno zadovoljne jer se nitko nije ozlijedio. Ta nam je utakmica poslužila i kako bismo isprobali nekoliko mladih i na treninzima vrijednih igrača. Pokazali su da u budućnosti na njih možemo računati - rekao nam je Ćorić i “između redaka” navijestio da će pojedinci već u Gabeli dobiti prigodu zaigrati.

- Ne da će dobiti koju minutu, dobit će značajniju ulogu - kaže Ćorić, ma što to značilo.

A moglo bi značiti da u posljednje vrijeme istaknuti Leonardo Petrović odigra i svih 90 minuta, a uz njega da Stipe Miličević, Luka Mikulić, Josip Parlov... dobiju značajniju minutažu.

- Sve će to dijelom ovisiti i o događanjim­a na travnjaku te o rezultatim­a - objasnio je Ćorić, koji nije želio reći ni “a” na priopćenje GOŠK-a kako neće dopustiti pristašama gostiju da na glavnu tribinu uđu u klupskim majicama, transparen­tima ili zastavama, nego da mogu ući samo u označeni “kavez”. Za sastav momčadi nismo pitali jer treneri ga izbjegavaj­u reći. Ostaje nam pretpostav­iti ga pa... Galić, Maglica, Lučić, Vrgoč, Marić, Z. Begić, Erick, Boban, Mandić, Babić, Petrović... (Ilinčić, Bekavac, Brković, Stapić, Pavlović, Bešlić, Hanuljak, Jenjić, Mikulić, Miličević, A. Pavković...). Susret 24. kola Wwin lige BiH počinje večeras (subota, 20.45, Arena Sport TV), a sudac utakmice je Mirza Kazlagić (Cazin). Valjda će biti uspješniji od Darka Gedžića iz Brčkog prije dva kola, kada su Posušani prosvjedov­ali nakon što im je poništio (učinilo se) čist pogodak.

• (Marko Knezović)

Nogometaši Zrinjskog već danas (subota, 16 sati) u Banjoj Luci, u derbiju 24. kola Wwin lige BiH, imaju prigodu za popravljan­je dojma. Momčad trenera Željka Petrovića s velike distance i 2. mjesta gleda na vodeći Borac, današnjeg protivnika. Banjolučan­i im trenutačno bježe velikih 12 bodova razlike.

Mir u stanci

Zrinjski je imao mir u prvenstven­oj stanci. Mostarci su u tom vremenu odigrali prijateljs­ku utakmicu s Hajdukom u Mostaru (1:1). Donekle su testirali svoje trenutačne mogućnosti i formu. Kod Zrinjskog bi najveći problem mogao biti mogući izostanak Bilbije, koji je bio ozlijeđen te nije mogao konkurirat­i ni za nedavnu utakmicu nogometne reprezenta­cije BiH u dodatnim kvalifikac­ijama za Euro s Ukrajinom. Nakon toga se vratio u Mostar, ali neko vrijeme nije bio u pogonu. Ako i bude mogao nastupiti, to će vjerojatno biti s klupe i s nekom manjom minutažom. Ako kod struke ne prevlada njegova želja za igrom, možda bi ga, kao važnog igrača, bilo bolje poštedjeti ove utakmice i pustiti ga da se zaliječi. No, to ne bi bila laka odluka za trenera Plemića Željka Petrovića, koji bi se u tom slučaju trebao odreći usluga najboljeg igrača. Inače, Biblija je proglašen za najboljeg sportaša Grada Mostara. Taj je Banjolučan­in u dresu Zrinjskog prošle godine briljirao i svima je jasno kako je riječ o klasnom nogometašu za bh. prilike. Šef struke Željko Petrović nije se referirao na Bilbijino stanje, općenito je stanje s ozljedama u ekipi ocijenio dobrim.

- Stanje u momčadi je dobro, svi smo na okupu. Svi su manje-više na dispozicij­i, osim Ivančića. S njim nećemo riskirati jer bi eventualna ozljeda za njega mogla značiti kraj sezone. Momci treniraju dobro, sve ide kako treba. Znamo da igramo protiv vodećeg na ljestvici i subotnja utakmica donosi mnogo toga. U igri je još 30 bodova i nastojat ćemo prvenstvo učiniti zanimljivi­jim. Imamo zbog čega igrati. Dolazi nam serija utakmica koja može biti krucijalna za cijelu sezonu. Na takav smo se način spremali, a vidjet ćemo kako će to izgledati protiv Borca - kazao je trener Zrinjskog Željko Petrović.

Ako Zrinjski u Banjoj Luci ostvari pobjedu, realno neće pretjerano ugroziti Borac, ali ako Mostarci izgube, Borac će otići na poražavaju­ćih 15 bodova prednosti. Samo zbog tog detalja motiv kod nogometaša Zrinjskog, koji su još uvijek aktualni prvaci BiH, morao bi biti velik.

- Borac igra iskusno od početka sezone.

Zbog igranja velikog broja utakmica u prvom dijelu, posebno u Europi, izgubljena je prednost koju bi Zrinjski obično imao. Zrinjski je u prvom dijelu sezone igrao 34 utakmice. Ozljede, umor i slične stvari dovele su nas da sada mi stižemo zaostatak. Probamo igrati onako kako treniramo. Što se mene tiče, igrači na treningu sjajno ispunjavaj­u zadatke. Na utakmicama to nekad ide malo drukčije.

Najlogični­ji sastav

Momčadi protiv nas igraju i na drugi način. I mi moramo igrati pametnije na takvim utakmicama. Najvažnije za nas je to što se neki igrači oporavljaj­u ili su se oporavili, poput Ilinkovića, koji je za nas važan igrač. Od ponedjeljk­a će svi biti konkurentn­i, a protiv Borca ćemo izvesti sastav koji u tom trenutku bude najlogični­ji - dodao je Petrović.

Borac i Zrinjski igraju danas u Banjoj Luci, a već bi ta utakmica trebala biti veliki test za momčad Plemića nakon prvenstven­e stanke.

Ako Zrinjski u Banjoj Luci pobijedi, realno neće pretjerano ugroziti Borac, ali ako izgubi, Borac će otići na poražavaju­ćih 15 bodova prednosti

 ?? ?? Momci treniraju dobro, sve ide kako treba. Znamo da igramo protiv vodećeg na ljestvici i subotnja utakmica donosi puno toga, kazao je trener Plemića Petrović
Momci treniraju dobro, sve ide kako treba. Znamo da igramo protiv vodećeg na ljestvici i subotnja utakmica donosi puno toga, kazao je trener Plemića Petrović
 ?? ?? U stanci smo imali mini pripreme, ujedno se odmorili pa u nastavak prvenstva ulazimo spremni, kazao je trener Posušja Denis Ćorić
U stanci smo imali mini pripreme, ujedno se odmorili pa u nastavak prvenstva ulazimo spremni, kazao je trener Posušja Denis Ćorić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia