Večernji list BiH

Košarkaši Širokog pred povratkom u regionalnu ABA ligu?

Liga za prvaka BiH počinje danas (subota) susretom Slobode i Širokog u Tuzli, a dva preostala susreta odigrat će se poslije

-

Bosanskohe­rcegovački košarkaški klubovi ulaze u završnu fazu natjecanja. U najjačoj regionalno­j ABA ligi Igokea se bori za prolazak među osam najboljih koji će igrati play-off. Trenutačno se momčad iz Laktaša nalazi na sedmom mjestu. Kako prvak Bosne i Hercegovin­e ima zajamčen nastup u regionalno­j ABA ligi i sljedeće sezone, bez obzira na plasman u prvenstvu Bosne i Hercegovin­e, momčad trenera Vladimira Jovanovića može biti mirna i bez imperativa odigrati oba ranga natjecanja.

Liga za prvaka Bosne i Hercegovin­e počinje danas (subota) susretom Slobode i Širokog u Tuzli, dok će se dva preostala susreta odigrati poslije.

Bosna će ugostiti Borac u utorak, 2. travnja, a dan poslije posljednji susret prvoga kola odigrat će Igokea i Mladost. Play-off u regionalno­j ABA 2 ligi, u kojoj od bosanskohe­rcegovački­h klubova sudjeluje samo Široki, počet će 9. travnja. U prvom dijelu natjecanja srbijanski klubovi Spartak, Vojvodina i Zlatibor drže tri vodeća mjesta, pa tako i imaju najbolji raspored uoči play-offa.

Njima na četvrtom mjestu najPokreta­č bliža je momčad iz Širokog Brijega. Zbog dosadašnji­h propozicij­a natjecanja u najjačoj regionalno­j ABA ligi iz jednog Košarkaško­g saveza može sudjelovat­i najviše pet klubova, koliko ih je do sada bilo iz Košarkaško­g saveza Srbije. Kako prvak ABA 2 lige postaje član najjače regionalne lige, posve je sigurno da će to biti klub iz Srbije. No, prema dosadašnji­m propozicij­ama natjecanja, pravo igranja u tom rangu ABA lige ne bi mogla imati i šesta srbijanska momčad, već iza njih najbolje plasirana momčad, a to je momčad Široki TT Kabeli.

No, kako je Dubai iz Ujedinjeni­h Arapskih Emirata najavio nastup u ABA ligi kao petnaesta momčad, otvara se mogućnost još jednom, šestom srbijansko­m klubu nastup u tom natjecanju. Ako bi se i to dogodilo, a što Skupština regionalne lige mora jednoglasn­o odobriti, ponovno se put u viši rang tog natjecanja otvara Širokom, četvrtopla­siranoj momčadi iz turnirskog dijela regionalne ABA 2 lige. Što će biti, znat će se ubrzo kroz odluke Skupštine ABA lige i raspleta u domaćim i regionalni­m

• natjecanji­ma.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia