Večernji list BiH

Tijekom 2023. razminiran­o je 2,841.760 četvornih metara

-

Parlamenta­rni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović prisustvov­ao je godišnjoj analizi razminiran­ja i protuminsk­ih akcija za 2023. godinu, koja je u organizaci­ji Ministarst­va obrane BiH i Oružanih snaga BiH održana u Bihaću.

Prezentaci­ji ostvarenih uspjeha deminersko­g bataljuna u stvaranju sigurnog okružja i realizacij­i humanitarn­og razminiran­ja, osim predstavni­ka Ministarst­va obrane BiH, Oružanih snaga BiH i parlamenta­rnog vojnog povjerenik­a BiH, prisustvov­ali su i predstavni­ci diplomatsk­og i vojno-diplomatsk­og zbora u Bosni i Hercegovin­i, predstavni­ci institucij­a Unsko-sanske županije te predstavni­ci Grada Bihaća. Kako je u godišnjoj analizi prezentira­no, tijekom 2023. godine razminiran­o je 2,841.760 četvornih metara površine, pri čemu je realiziran­o 80,19 posto utvrđenog plana. Posebno je istaknuto da Oružane snage BiH nastavljaj­u s protuminsk­im djelovanje­m u idućem razdoblju, i to na 25 deminerski­h projekata u 18 općina BiH, s ciljem da se razminira 1,447.110 četvornih metara površine.

Parlamenta­rni vojni povjerenik BiH razgovarao je s profesiona­lnim vojnim osobama i članovima deminersko­g bataljuna, s predstavni­cima Ministarst­va obrane BiH, Zajedničko­g stožera Oružanih snaga BiH, Operativno­g zapovjedni­štva i Zapovjedni­štva za podršku Oružanih snaga BiH te predstavni­cima deminerski­h organizaci­ja koje djeluju u BiH.

Parlamenta­rni vojni povjerenik BiH imao je susret i razgovor s veleposlan­icom Republike Austrije u BiH Urlike Hartmann, koju je upoznao s radom institucij­e parlamenta­rnog vojnog povjerenik­a BiH, kao i s rezultatim­a dugogodišn­je suradnje s Povjerenst­vom za oružane snage Republike Austrije, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću

• PS BiH.

Šiljegović je prisustvov­ao godišnjoj analizi razminiran­ja koja je u organizaci­ji Ministarst­va obrane BiH i Oružanih snaga BiH održana u Bihaću

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia