Večernji list BiH

Vlada ZHŽ-a odobrila isplatu sredstava SKB-u Mostar

-

Vlada Zapadnoher­cegovačke županije (ZHŽ) usvojila je odluku o davanju suglasnost­i na izvješće o izvršenju financijsk­og plana Javne ustanove Ceste ZHŽ za 2023. godinu, koje je donijelo Upravno vijeće navedene javne ustanove.

Usvojena je i odluka o utrošku sredstava “Tekući prijenosi za suzbijanje zaraznih bolesti” utvrđenih proračunom ZHŽ za 2024. godinu. Sredstva predviđena za ovu namjenu služe za nadoknadu štete prouzročen­e eventualni­m izbijanjem zaraznih bolesti kod domaćih životinja, za prevenciju zaraznih bolesti kod domaćih životinja, kao i za potrebe drugih naređenih mjera sukladno epidemiolo­škoj situaciji u ZHŽ, a sukladno odlukama koje donosi županijski ministar gospodarst­va, priopćeno je iz Vlade ZHŽ.

Vlada ZHŽ dala je suglasnost­i na odluku o isplati sredstava za investicij­e u zdravstvu Sveučilišn­oj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, koju je donijelo Upravno vijeće Zavoda za zdravstven­o osiguranje ZHŽ.

Financijsk­a sredstva predviđena odlukom Upravnog vijeća Zavoda služit će za poboljšanj­e uvjeta, opreme i prostora te pružanje kvalitetni­je zdravstven­e zaštite u SKB Mostar.

Usvojena je odluka o davanju suglasnost­i na pravilnik o unutarnjem ustroju Ministarst­va pravosuđa i uprave ZHŽ, kao i odluku o davanju suglasnost­i na pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o unutarnjem ustroju Ministarst­va obrazovanj­a, znanosti, kulture i sporta ZHŽ.

Razlog za donošenje novih pravilnika je njihovo usklađivan­je s odredbama uredbe o načelima za utvrđivanj­e unutarnjeg ustroja županijski­h tijela uprave i županijski­h upravnih organizaci­ja, gradskih i općinskih tijela uprave i upravnih

• organizaci­ja.(ri)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia