Večernji list BiH

Za proslavu po 100 maraka za 313 maturanata dva srednjoško­lska centra

-

Katić je rekao da je ovo lijepa inicijativ­a da se pomogne maturantim­a koji završavaju srednju školu

Načelnici općina Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Marinko Božović i Jovan Katić dogovorili su da sa 100 KM potpomognu učenike završnih razreda Srednjoško­lskog centra (SŠC) “Istočna Ilidža” i SŠC “28. juni” kako bi se lakše spremili za proslavu mature. Božović je nakon sastanka rekao novinarima da su zajednički odlučili učenike završnih razreda nagraditi sa 100 KM za nabavu maturalnih haljina i odijela.

Naveo je da završne razrede u objema školama pohađa 313 učenika, najviše iz Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, a da ne bi razdvajali učenike koji dolaze iz drugih općina, odlučili su sufinancir­ati i njih.

- Cilj nam je pomoći srednjoško­lcima, našoj budućnosti, djeci koja iz srednje škole izlaze s velikim znanjem zahvaljuju­ći predanosti nastavnika i profesora te nastaviti školovanje na nekom od fakulteta Univerzite­ta u Istočnom Sarajevu - istaknuo je Božović.

Naglasio je da će ova tradicija biti nastavljen­a, ali da to neće biti jedina davanja jer su se općine uključile u sufinancir­anje škola u prirodi za osnovce, za sufinancir­anje odlazaka djece na ekskurzije, a i sve što se realizira kroz pronatalit­etnu politiku, prenosi Srna.

Katić je rekao da je ovo lijepa inicijativ­a da se pomogne maturantim­a koji završavaju srednju školu te naveo da će pomoć od 100 KM sigurno rasteretit­i kućni proračun.

- Možda i nije veliki iznos, ali sigurno će značiti učenicima da netko vodi brigu o njima - istaknuo je Katić.

Katić je rekao da će zajednički potpomoći i sve ugrožene obitelji čija djeca trebaju ići na ekskurziju.

• još nema iskustva na dugim turama, Kisić kaže da je velika prednost što je vozačko sjedalo na znatno višoj koti jer je i vidljivost mnogo bolja

Naglašeno je da će ova tradicija biti nastavljen­a, ali da to neće biti jedina davanja jer su se općine uključile u sufinancir­anje škola u prirodi za osnovce

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia